Bestuur stad Brussel blijft liegen over stadion

Het bestuur van de stad Brussel blijft liegen zegt N-VA gemeenteraadslid Johan Van den Driessche. Daarom interpelleerde hij het bestuur van de stad Brussel opnieuw over het Eurostadion. De voorzitter van RSC Anderlecht had deze zomer immers verklaard dat het huurcontract tussen zijn club en de bouwheer van het stadion, BAM/Ghelamco, opschortende voorwaarden bevatte inzake de huurprijs en de te leveren diensten.

Nochtans werd op de persconferentie op 20 juni door schepen Alain Courtois verklaard dat er een akkoord was tussen de club en de bouwheer. Op de vraag van Van den Driessche of de schepen van de opschortende voorwaarden op de hoogte was en wat daar juist in staat, wenste schepen Courtois niet te antwoorden.

Johan Van den Driessche: “Aangezien het contract tussen RSC Anderlecht en BAM/Ghelamco essentieel is voor het Eurstadionproject van deze stad, lijkt het mij totaal ongeloofwaardig dat de stad de situatie niet op de voet zou volgen. Wat duidelijk is, is dat op het moment van de persconferentie het stadsbestuur voor haar beurt heeft gesproken. De onderhandelingen waren helemaal nog niet afgelopen.
Image00001

En er was zeker geen akkoord over het meest essentiële van de zaak: de prijs en de in ruil daarvoor te ontvangen diensten. Het lijkt erop dat die onderhandelingen nog steeds niet zijn afgerond. Het stadsbestuur en haar schepen van sport proberen met leugens en misleiding het stadiondossier rond te krijgen; dit is de hoofdstad van Europa onwaardig. Ik vrees dat dit dossier in het gezicht van de betrokken spelers zal ontploffen.”