...

Mama en kind uit woning voor vluchtelingen

annAn Neve uit Oostmalle is niet gelukkig omdat ze een eerdere toegewezen noodwoning moet afstaan aan drie Syrische vluchtelingen.

Zij zelf en haar drie jarig dochtertje krijgen voorlopig een klein en vies studiootje toegewezen schrijft ze op haar Face-book.

Volgens het OCMW in Oostmalle zou dit maar tijdelijk zijn en komt er wellicht iets anders uit de bus. Ze heeft respect voor de vluchtelingen en verwijt het OCMW ook niks, maar ze wil ook geholpen worden en vindt het spijtig dat voor een Belg in nood eveneens gebrek aan opvang is.

Ik heb door omstandigheden een noodwoning nodig via OCMW. Er zijn er maar 2, 1 is bezet en 1 renoveren ze. Dus probleem! Maar zeggen ze, we hebben nog een woning leegstaan die eigenlijk voor asielzoekers is, je mag daar naartoe (met tuin). Zo’n noodwoning is voor max. 3 maanden. Ik daar op 3 juli naartoe, verhuizen,kuisen,Robine uit leggen dat het maar voor even is,… 5 Weken later, vrijdag namiddag telefoon. Je moet er maandag middag uit want er komen 3 asielzoekers. Brussel heeft dat beslist. Alsof ze begin juli niet wisten dat die gingen komen.

Het was toen al in de media…. Maar noodwoning voor Belgen, in totaal goed voor 4 slaapplaatsen nog steeds geen plaats. Weet je wat, we hebben nog een vies klein studiootje met 2 bedden 1 matras zelfs op een houten bak normaal voor asielzoekers, je mag daar naartoe. In dat gebouw allemaal gerenoveerde studio’s met aparte slk deftig in orde. Maar daar zitten al asielzoekers in. Ik weer kuisen, verhuizen,… Je wil niet weten hoe vuil ze het achterlaten. Je kan niet spreken van een badkamer. Daar mag ik dan nu nog blijven tot 3 oktober.

Moraal van het verhaal? Ik als Belg, moeder en kind wordt in het slechtste onderkomen dat ze hebben ondergebracht. Ik moest al mijn spullen verhuizen voor die paar weken, maar in dat gebouw met studio’s heeft geen één van de asielzoekers zijn zak met kleren moeten verhuizen om mij met mijn kind een leefbare studio te geven. Alleenstaande mannen dan nog wel. Ik ben op alle mogelijke vlakken het meest benadeeld, en belast en heb mij het meest moeten schikken. Want voor een Belg in nood is er een gebrek aan opvang. 4 bedden voor Belgen/ 15 bedden voor asielzoekers. Het komt er op neer dat alle asielzoekers (mannen) in Malle, beter gehuisvest worden dan ik moeder en kind en dan ook nog Belg. OCMW Malle neem ik niets kwalijk, zij krijgen opdracht van Brussel uit. Met alle respect voor mensen in nood,maar dit is toch wel de omgedraaide wereld! Ik ben boos, gefrustreerd en kan niet geloven dat dit mij overkomt!