De Schorre viert 25 jaar

De Schorre viert 25 jaar met groot feest op zaterdag en sluit zondag af met laatste Rupelnootje

Ooit een kleiput met steenbakkerijen, nu een domein dat bruist van de activiteit in een prachtige groene omgeving. De Schorre onderging in 25 jaar tijd een heuse metamorfose! Het provinciaal domein viert dit al een heel jaar lang en zet op zaterdag 5 september de kers op de taart met een groot feest! Van 14 uur tot 21 uur zijn er doorlopend muziekoptredens, flamencoshows, dj’s en is er leuke kinderanimatie. Ook kun je gratis waterfietsen en minigolf spelen. Om 21 uur sluit De Schorre haar groot feest af met een verbluffend verrassingsspektakel door Les Commandos Percu. Breng je familie en vrienden mee en beleef een gezellige dag in De Schorre! De toegang is gratis en iedereen is welkom.

de schorreOm 21 uur is er een groot slotspektakel met vuurwerk door Les Commandos Percu.

Programma 25 jaar De Schorre

14 uur: start verjaardagsfeest

15 – 21 uur: doorlopend muziekoptredens en animatie:

· Kinderanimatie, circusinitiaties, springkastelen, waterfietsen (tot 18 uur), minigolf (tot 18 uur), …

· Flamboyante flamenco optredens door La Guardia Flamenca:

In adembenemende outfits brengen deze danseressen flamenco met een knipoog en een hoek af. Wervelend straattheater, doorspekt met dans en zang, muzikaal begeleid door een aantal warmbloedige toreros.

· Groove FM Band:

Combineren groovy pop- en rockmuziek met een dosis funk. De band is opgebouwd rond Olivier De Laet, bekend van the Voice van Vlaanderen 2013.

· Krema Kawa:

Krema Kawa maakt altijd het mooie weer dankzij hun zonnige muziek. Voorheen bekend als El Creme Glace Ques, nu een muzikale nieuwe weg ingeslagen.

· El Juntacadáveres:

De Argentijnse muzikant Enrique Noviello brengt, ondersteund door muzikanten uit verschillende genres, een stomende mix van tango, rock en hip-hop.

· DJ Digna:

Het was al snel duidelijk dat Digna haar passie bij muziek lag, als 16jarige speelde ze al op heel wat feestjes, ondertussen speelt ze house music naast grote namen als DJ Wout, Laurent Wery, Prinz,…

· DJ Mario:

Deze resident DJ van Casa Blanca Festival zorgt meteen voor sfeer!

21 uur: verbluffend slotspektakel met met vuurwerk door Les Commandos Percu:

Internationaal bekend Frans gezelschap dat op een fascinerende manier ritme, beweging en percussie laat versmelten tot een visueel totaalspektakel.

Laatste Rupelnootje

Op zondag gaat het laatste Rupelnootje door. De Schorre trakteert in het kader van 25 jaar De Schorre en het Europees Jaar van Industrieel en Technisch Erfgoed al een hele zomer met Rupelnootjes, gratis en feestelijke muziekoptredens. Op 6 september brengt Plug It In tijdens het laatste Rupelnootje aanstekelijke covers aan de watertoren van Rumst. Het bezoekerscentrum van de watertoren is speciaal voor deze gelegenheid ook te bezoeken. Voor het optreden kun je de gegidste wandeling ‘Met botten door de putten’ volgen van vzw Toerisme Rupelstreek. De gids vertelt je alles over de oude en nieuwe functie van de kleiput en de unieke fauna en flora. Vooraf inschrijven voor de wandeling is nodig en doe je bij Toerisme Rupelstreek (T 03 880 76 25, [email protected]). De Rupelnootjes zijn gratis en vrij bij te wonen, hiervoor hoef je niet te reserveren.

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

Verjaardagsfeest 25 jaar De Schorre

Wanneer: Zaterdag 5 september 2015, 14 uur – 21 uur
Waar: Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom
Deelnameprijs: gratis
Website: www.deschorre.be > kalender > 25 jaar De Schorre

Wandeling: ‘Met botten door de putten’

Wanneer: Zondag 6 september 2015, 14 uur – 16 uur
Startadres : Watertoren, Rumstestraat, Reet
Deelnameprijs: € 2,5 (gratis voor leden van Natuurpunt en kinderen -14 jaar)
Reservatie: T 03 880 76 25 | E [email protected] | www.toerismerupelstreek.be
Website: www.deschorre.be > kalender > Rupelnootje

Rupelnootje Plug It In aan de Watertoren van Rumst

Wanneer: Zondag 6 september 2015, vanaf 16 uur
Waar: Watertoren, Rumstsestraat, Reet
Deelnameprijs: gratis
Website: www.deschorre.be > kalender > Rupelnootje