...

Open-VLD Haaltert verwijt Schepen van belangenvermenging

haaltertOpen-VLD Haaltert verwijt Schepen en meerderheid van Eigen belang en belangenvermenging !

Donderdag 10 september a.s. is Groot Haaltert de start en aankomstplaats van een rit van de Ronde van België elite dames. Open-VLD is niet te spreken over deze activiteit omdat deze koers handenvol geld kost … geld van de gemeente … uw en ons belastingsgeld! Zegt Open-VLD Haaltert in en persmededeling aan onze redactie.

“Deze manifestatie waar u niet om vroeg maar wel voor zal betalen, vertrekt ter hoogte van het gemeentehuis. De aankomst is ter hoogte van een taverne in Denderhoutem die uitgebaat wordt door de familie van de NVA Schepen van cultuur en feestelijkheden …. Dit is hoogst discutabele belangenvermenging: iedere burger betaalt mee voor deze koers en wie gaat commerce doen die dag ? Niet de reeds jarenlang gevestigde horecazaken, want daar zoeft de koers enkel voorbij.

Een manifestatie inrichten enkel voor eigen belang is in onze ogen ontoelaatbaar. Er wordt hier nodeloos geld over de balk gegooid en bovendien wordt er hier slechts één horecazaak beter van! Ook is niet voldaan aan de eigen gemeentelijke regels en zou de aanvraag voor deze koers niet tijdig zijn aangevraagd.” Aldus Open-Vld Haaltert