...

Ninove – Brand in Plastiekcentrale Adriaens

brandGemeentelijke fase afgekondigd nav brand in Plastiekcentrale Adriaens in Ninove

Ninove , 27 augustus, 09.00 u – In groothandel Plastiekcentrale Adriaens (Gentsestraat 137, Ninove) is er hevige rookontwikkeling door een brand. De opgeslagen kunststoffen zorgen voor veel rook en sterke geurhinder tot in de ruime omgeving.

Toestand 9 uur

– Vuurhaard is op dit moment onder controle, rookpluim drijft af richting Dendermonde
– Er worden metingen uitgevoerd ivm milieu, water en lucht

Maatregelen

Alle maatregelen blijven voorlopig van kracht. Omwonenden wordt gevraagd ramen en deuren goed te sluiten. Een 30-tal woningen in een straal van 100 meter werden geëvacueerd. Een 25-tal bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Zij zullen zeker niet voor de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.

Omwonenden wordt gevraagd om ramen en deuren nog steeds gesloten te houden.
Mensen met vragen over de evacuatie en geëvacueerden kunnen terecht op het nummer 054 31 32 56.

Volgende straten werden afgesloten:
– Gentsestraat vanaf Albertlaan richting Herlinckhove
– Langemuren
Het verkeer wordt omgeleid.

Historiek

Er vielen geen slachtoffers bij de brand. Uit voorzorg kondigde de burgemeester om 4.00 uur de gemeentelijke fase van het rampenplan af. Meetploegen zijn ter plaatse om de rook in het oog te houden. Brandweerkorpsen van Ninove, Denderleeuw en Aalst zijn aanwezig voor de bluswerken. Er is ook logistieke ondersteuning van brandweer Wetteren, Wichelen, Geraardsbergen en Lede. Ook de civiele bescherming van Liedekerke is aanwezig.

Een 30-tal woningen in een straal van 100 meter werden geëvacueerd. Een 25-tal bewoners worden opgevangen in woonzorgcentrum Klateringen in Ninove. Zij zullen zeker niet voor de middag naar hun huizen kunnen terugkeren.

Omwonenden worden gevraagd ramen en deuren goed te sluiten. Er is geen gevaar om de woning te verlaten, er wordt wel ontraden om langere perioden buiten te blijven. Wie naar zijn werk wil vertrekken, kan zijn woning verlaten.