Prijs van diesel zakt verder ?

tvlWie vandaag is gaan tanken heeft het misschien al gemerkt, de prijs voor diesel is gedaald tot onder de één euro, op sommige plaatsen wel te verstaan, want in de streek rond Aalst is daar niet veel van te merken.

De lage prijzen van diesel en stookolie heeft alles te maken met de internationale markt. Een vat ruwe olie kost nu veel minder dan enkele dagen geleden. En de prijs voor diesel, die kan zelfs nog meer gaan dalen. Natuurlijk hebben de voorspellers ook geen glazen bol. Volgens de website goedkooptanken.eu zijn de huidige mazoutprijzen op hetzelfde niveau als in 2009.

Betreft de kleine prijsverschillen bij sommige tankstations. Volgens het hoofdkantoor van de brandstofleverancier Gabriëls uit Hofstade bij Aalst ligt het prijsverschil aan de service. Moet je zelf tanken aan het tankstation, dan zal de prijs iets lager liggen, dit omdat er dan ook geen personeel aanwezig is.

Voor stookolie betaal je vandaag (21/08/2015) bij Gabriëls 0,590 euro per liter met een afname van 2000 liter op voorwaarde van contante betaling aan de vrachtwagen.

Bekijk hier de nieuwsuitzending van TVLimburg