Openbare toiletten voor de hoge nood in Aalst

plassen in aalstOpenbare toiletten voor de hoge nood in Aalst. Er is de voorbije dagen al één en ander over gezegd… De sociale media kreunden van de oprispingen en de maagkrampen van Rutger.

Schepen Van de Steen (SD&P) wil langs deze weg correcte en objectieve informatie verspreiden over het toiletten-aanbod op het grondgebied van Aalst.

Schepen Van de Steen (SD&P) : momenteel telt onze stad een 22-tal plaatsen waar er sanitaire voorzieningen zijn en waarvan :
– 18 locaties voorzien in een herentoilet (waarvan 2 betalend)
– 15 locaties voorzien in een damestoilet (waarvan 4 betalend)
– 10 locaties in zowel een heren – als damestoilet.
– 9 locaties zijn extra toegankelijk voor rolstoelpatiënten
– 8 locaties zijn bijna permanent toegankelijk. Andere locaties zijn gebonden aan specifieke uren.

Schepen Van de Steen (SD&P) : Onze diensten maakten verder werk van de ontwikkeling van een “hoge nood – app” Deze app is sinds kort operationeel en is gratis te downloaden via www.hogenood.nu . De app bevat alle locaties in onze stad alsook de toegankelijkheid ervan. Wij hopen hiermee al een groot stuk tegemoet te komen aan de hoogste noden van onze inwoners en bezoekers. Ik heb de app zonet zelf al eens uitgetest en het werkt perfect.
Bij ieder stadsvernieuwingsproject onderzoeken wij telkens ook de mogelijkheden om in extra sanitaire voorzieningen te voorzien. Onze diensten hebben hier extra aandacht voor. Velen vinden onze voorzieningen misschien niet altijd terug. Denk maar aan de toiletten in de Parking Hopmarkt. Wie een geldig ticket heeft, kan er makkelijk gebruik van maken.

Schepen Van de Steen (SD&P) : er is inzake gratis plas infrastructuur voor mannen en vrouwen de voorbije jaren al flink geïnvesteerd en wij blijven hierin verder investeren. Ik hoop van harte op de steun van de jong socialisten en de spa in de gemeenteraad om daar de komende jaren nog meer werk van te kunnen maken.
hoge nood gps