Boerendag en dierendag in Zulte

hondenneusZULTSE BOERENMARKT WORDT UITGEBREID MET EEN DIERENDAG EN VINDT PLAATS OP ZONDAG 20 SEPTEMBER 2015

De boeren – en streekproductenmarkt van Zulte voorstellen wordt stilaan een goede traditie! Al voor de 6de keer wordt ze georganiseerd door het gemeentebestuur Zulte, in samenwerking met de Landelijke Gilde.

Dit jaar breidt de markt uit met een heuse dierendag. Diverse verenigingen die zich inzetten voor en met dieren komen zich voorstellen. Ze beantwoorden uw vragen en geven informatie en demonstraties. Hoe maken die kleine bijtjes superlekkere honing? Waarom moeten we ze beschermen? Bewonder de hond die met veel plezier en discipline de opdrachten van zijn baasje uitvoert. Wat is het nut van een kip in de tuin? En wie brengt zijn eigen cavia mee naar de troetelkeuring?

Michael Devriendt, schepen van landbouw en dierenwelzijn (N-VA): ‘Ook nu gaat de boerenmarkt en dierendag door in de ommuurde moestuin van het Kasteel van Olsene van 10u tot 14u. Wij zijn de eigenaars van het kasteel dankbaar dat we deze locatie opnieuw kunnen gebruiken. We hopen op een mooie zonnige dag! Het concept blijft zoals de vorige jaren. Er komen enkele extra info-kraampjes bij van en voor mensen die een hart hebben voor dieren.’

20 september is ook dag van de landbouw. Onze landbouwers en hun producten in de kijker zetten is het uitgangspunt en we kunnen rekenen op een enthousiaste groep deelnemers met een ruim aanbod voor iedereen. Ook de socio-culturele verenigingen krijgen de kans om streekproducten te verkopen.

Er is kinderanimatie aanwezig en het is mogelijk om een ritje met de huifkar te maken. Oude en nieuwe werktuigen worden tentoongesteld, en terrasjes nodigen uit tot een drankje en een hapje.