Reuzengilde Geraardsbergen 3 uur vast op autosnelweg

harmonieReuzengilde Geraardsbergen 3 uur vast op autosnelweg na gastoptreden in Bokrijk

Afgelopen zondag was de Reuzengilde van Geraardsbergen met hun reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba te gast in Bokrijk. Naar aanleiding van de bokrijkdagen organiseerde het openluchtmuseum een Reuzendag.

Kinderen konden er deelnemen aan een zoektocht over reuzen en verder werd er een stoet doorheen het park gehouden. Tot slot werden de reuzen verwacht op het historische dorpsplein voor een reuzendans.

De Geraardsbergse Reuzengilde werd voor de gelegenheid vergezeld van de Harmonie Trouw aan Kunst van Moerbeke met majorettenkorps. Met een delegatie van 100 man was ons reuzentrio de topact van deze dag en werden onze reuzen en onze stad mooi in de verf gezet. Deze dag was alvast een mooie oefening voor de eigen Geraardsbergse reuzenstoet op 13 september.

Goliath, Gerarda en Kinneke Baba begeleid door de Reuzengilde, De Harmonie Trouw aan Kunst van Moerbeken en het Majorettenkorps.

Na een meer dan geslaagde dag te Bokrijk was de terugreis iets minder aangenaam. De bus kreeg een kapband met gevolg dat de reuzengilde, de harmonie en de majoretten zo’n 3 uur moesten doorbrengen in de berm van de autosnelweg. Op zo’n momenten is het natuurlijk handig om een harmonie bij te hebben om het leed wat te verzachten.

reuzengilde geraardsergen