...

Ledebergse Feesten en Lichtstoet

ledebergLedebergse Feesten en Lichtstoet van 21 tot 24 augustus 2015

Ledeberg mag zich vanaf vrijdag 21 augustus 2015 opmaken voor een dubbel feest. Dekenij Ledeberg en het Ajuinmarktcomité slaan de handen in elkaar om er een fantastische vierdaagse van te maken onder de vernieuwde naam Ledebergse Feesten & Lichtstoet.

Tijdens de vernieuwde feesten kunnen de klassieke elementen evenwel niet ontbreken. Op vrijdag 21 augustus om 20 uur vindt de officiële openingsreceptie in de feesttent op het Ledebergplein plaats. Met een spetterend live optreden van CU2PLAY, de Belgische band die covers brengt van U2 en Coldplay gevolgd door een dance party met live optreden van Gene Thomas. Ook de volgende dagen is de ambiance verzekerd in de feesttent met dj’s en live optredens van onder andere Sergio. Verder is er voor elk wat wils: een avondmarkt, zondagsmarkt (uitzonderlijk aan de Hundelgemsesteenweg i.p.v. achter de kerk) en rommelmarkt, een tentoonstelling rond interactieve kunst, en voor de kinderen de kermis, een optreden van een clown en een snoepenworp gesponsord door Abel. Ledeberg is ook bekend van de verkiezingen Miss, Mister en mini Miss/Mister Gent.

Maandag 24 augustus sluiten de Ledebergse Feesten & Lichtstoet af met een Buffalosupportersnacht met optredens van Kurt van Biezebeize en James Gillespie (ex KAA-Gent), de verkiezing Buffalo Babe en een kampioenenparty met live optreden van Chris Hageland.

Alle activiteiten in de feesttent zijn gratis toegankelijk.

In de kijker

Op zaterdag 22 augustus om 21.30 uur trekt de 92ste Lichtstoet met als thema ‘Vlaamse Tv Knallers’ door het centrum van Ledeberg.

Programma

Het volledige programma werd gebundeld in een programmaboekje dat wordt verdeeld in Ledeberg.