Station Gent-Sint-Pieters wordt Neuzekesland

neuzekesland

neuzekeslandStation Gent-Sint-Pieters wordt Neuzekesland

Station Gent-Sint-Pieters wordt omgedoopt tot Neuzekesland. Gedurende enkele maanden kunnen reizigers het nieuwe stationsbord op hun perron ontdekken. Met deze ludieke actie verrast NMBS deelnemers van de Go Unlimited-wedstrijd.

Begin juli lanceerde NMBS de Go Unlimited, een formule waarmee jongeren van 16-25 jaar voor slechts 25 euro per maand héél België kunnen ontdekken. Er werd een speciale minisite gecreëerd waarop reizigers zelf aan de slag konden met de typische blauw-witte stationsborden, om een nieuwe, meer sprekende naam voor hun treinstation te bedenken.

De meest originele inzendingen (op basis van het aantal “likes” dat een naamsuggestie oplevert) konden “Go Unlimited” passen opleveren.
Zo kreeg Tienen de alias “Suikerstad”, wat de meeste “likes” opleverde. Antwerpen werd voorgesteld als “Al-De-Rest-Is-Parking” en Brugge “Venetië-van-het-Noorden”.

NMBS zette vandaag samen met de Gentse schepen van Mobiliteit de volgens haar meest originele inzending in de bloemetjes. Reizigers kunnen vanaf vandaag in Gent-Sint-Pieters op een gloednieuw stationsbord “Neuzekesland” stoten.

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit Stad Gent: “De trein is het vervoermiddel bij uitstek om Gent en onze lekkere Gentse neuzekes te komen ontdekken. Nergens anders smaken ze zo lekker als hier. Op die manier ontdekken jongeren op een leuke en smakelijke manier Gent en hoe ze zich duurzaam kunnen verplaatsen.”

“Dit jaar kunnen jongeren voor het eerst met Go Unlimited een hele zomermaand lang onbeperkt de trein te nemen. Hopelijk krijgen ze hierdoor de smaak te pakken om de trein te nemen. De meer dan 2.000 creatieve inzendingen van onze wedstrijd tonen alvast dat de trein inspireert,” aldus Bart De Groote, marketingdirecteur van NMBS.