Twee weken werken aan de R4 in Oostakker

autoTwee weken werken aan de R4 in Oostakker

Op zaterdag 15 augustus vanaf 18.00 uur gaat de R4 dicht tot zondagmorgen (16/08) 10.00 uur. Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt dan de stelling weg aan de nieuwe brug voor het knooppunt in Schansakker. Voor de veiligheid wordt de R4 in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Vanaf dinsdag 18 augustus start de aannemer met asfalteringswerken op de R4. Het wegdek krijgt nieuwe asfalt vanaf het kruispunt met Kennedylaan/Eisenhouwerslaan (Eurosilo) tot net voor het knooppunt met N70 in Oostakker. Het verkeer richting E17/Gent rijdt over één versmalde rijstrook langs de werfzone. De aannemer werkt twee weken lang 24u/24 en 7/7 om de hinder zo kort mogelijk te houden. Verkeer moet rekening houden met hinder.

Stellingswerken brug (15 augustus -16 augustus)

Op de R4 in Oostakker wordt een nieuw op- en afrittencomplex aangelegd naar industriezone Schansakker. Voor dit nieuwe knooppunt Schansakker heeft de aannemer al twee nieuwe bruggen gebouwd over de R4. Ondertussen is de tweede brug nu afgewerkt en mogen de stellingen weg. Op zaterdagavond (15/08) vanaf 18.00 uur starten ze met het wegnemen van de stellingen aan de brug. Op zondagochtend vanaf 10.00 uur kan het verkeer terug door. Dit wordt in het weekend gedaan en ‘s nachts om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Verkeerssituatie (15 augustus -16 augustus)

Op zaterdag 15 augustus gaat de R4 vanaf 18.00 uur in beide richtingen dicht. Op zondag 16 augustus blijft de R4 afgesloten tot 10.00 uur. Het verkeer moet omrijden via op- en afrit Lochristi, N70, Drieselstraat, Sint-Laurentiusstraat, Langerbruggestraat en Kennedylaan.

Asfalteringswerken (18 augustus – eind augustus)

De spoorvorming op de rechterrijstrook van de R4 richting E17/E40 wordt grondig aangepakt. De rechterrijstrook krijgt twee nieuwe onderlagen en een toplaag in asfalt. De werfzone loopt vanaf het kruispunt van de Kennedylaan met de Eisenhouwerlaan (Eurosilo) tot net voor het knooppunt met de Antwerpsesteenweg (N70) in Oostakker. De werken starten op dinsdag 18 augustus kort na de ochtendspits en duren tot eind augustus. Er wordt ook gewerkt aan de oprit van de Kennedylaan komende van Gent naar de R4.

Verkeerssituatie (18 augustus – eind augustus)

Het verkeer richting E17/Gent rijdt over één versmalde rijstrook langs de werfzone. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Omleiding bij gesloten afrit (18 augustus – 21 augustus)

Tijdens de werken sluit de oprit van de Kennedylaan komende van Gent naar de R4 vanaf 18 augustus tot 21 augustus. Het verkeer kan doorrijden tot Skaldenpark en daar rechtsomkeer maken om zo de R4 op te rijden.