Ben je stinkend rijk, dan moet je hier zijn

tfz_stbarth__1klBen je stinkend rijk, dan moet je hier zijn. St Barth, het eiland van de miljardairs

Op Saint-Barthélemy, een eiland in de Caraïbische Zee, mag het altijd net dat ietsje meer zijn. Het eiland is amper 25 vierkante kilometers groot, maar wie hier logeert, heeft geld. Veel geld. Naast rijke Fransen zit het er ook vol met Amerikaanse miljonairs die gek zijn van wat Franse, mondaine klasse. In de Telefacts Zomer-reportage van donderdag 13 augustus 2015 volgen we een cameraploeg achter de schermen van ‘het eiland van de miljardairs’.

Op het eiland wordt per inwoner het meest kaviaar gegeten van de hele wereld. Massatoerisme heb je er niet, want de landingsbaan is enkel geschikt voor kleine vliegtuigjes. Paparazzi liggen er maar wat graag op de loer om een foto te nemen van één of andere ster die van een privéjet stapt, zoals onder meer Leonardo DiCaprio en hitwonder Rihanna, die hier onlangs Nieuwjaar kwamen vieren.

Omar Harfouch is een pas getrouwde, Libanese miljonair. Hij en zijn vrouw brengen een decadente huwelijksreis door op Saint Barth. Lara, een Amerikaanse vrouw uit Texas, komt er haar vijftigste verjaardag vieren. Ze nodigt vijftig vrienden uit voor het exclusieve feest, in het huis waar een week eerder Leonardo DiCaprio nog logeerde. Huurprijs: 27.000 euro per dag. “Het is mijn vader die betaalt. Ik ben zijn favoriete dochter”, lacht Lara.

St Barth, het eiland van de miljardairs: op donderdag 13 augustus 2015 om 22.05 in Telefacts Zomer bij VTM.

Je kan ook altijd een goedkope reis vinden via reisplanner.eu

tfz_stbarth__3kl