...

Burgemeester reageert op actie chauffeurs De Lijn

delijnBurgemeester Gent reageert op actie chauffeurs De Lijn

De protestactie van de chauffeurs van De Lijn gisteren op de Korenmarkt in Gent is de burgemeester niet ontgaan. Het onderzoek naar het incident dat de concrete aanleiding vormde voor de actie, is nu in handen van het parket. Omwille van de scheiding der machten, zijn het het parket en de onderzoeksrechter die beslissen over verdere aanhoudingen en eventuele vervolging. De burgemeester is hiertoe niet bevoegd.

De burgemeester heeft begrip voor elke bezorgdheid omtrent veiligheid die leeft bij de chauffeurs maar wenst erop te wijzen dat er reeds een nauwe samenwerking is tussen de Gentse politie en De Lijn. Zo wordt elke oproep van De Lijn door de politie altijd prioritair behandeld en voeren De Lijn en de politie geregeld samen acties op bussen en trams.

Veiligheid is voor de burgemeester een basisrecht. ‘De politie krijgt van mij altijd de opdracht om alle daders van misdrijven op te pakken’, zo stelt de burgemeester, ‘er is geen sprake van een zogenaamd soepele aanpak. De Stad investeert zowel preventief als repressief in veiligheid.’

De burgemeester zal contact opnemen met de directie van De Lijn om het incident verder te bespreken.