Provinciaal groendomein geeft twee zwanen nieuwe thuis

0
616
Victorine herken je aan haar gele ring - Copyright: Foto Carolien Krijnen
Victorine herken je aan haar gele ring - Copyright: Foto Carolien Krijnen
Victorine herken je aan haar gele ring – Copyright: Foto Carolien Krijnen

 

Rivierenhof adopteert Victorine en Patrick – Provinciaal groendomein geeft twee zwanen nieuwe thuis (Deurne)

Provinciaal groendomein Rivierenhof heeft een koppel zwanen geadopteerd dat door een andere, bijzonder territoriale, soortgenoot uit het Antwerpse Stadspark werd verjaagd.

In december 2012 werden er enkele witte zwanen op de vijvers van het Stadspark geplaatst. Drie knobbelzwanen werden er uitgezet in de hoop dat ze koppeltjes zouden vormen. En dat deden ze ook, maar toen één van de koppeltjes vorig jaar kroost kreeg, liep het fout. De kersverse vader beschermde z’n kroost zo heftig dat de overige zwanen, Victorine en Patrick, niet meer tot bij de vijvers van het Stadspark konden komen.

Met z’n tweeën op de dool

Omdat het verdreven koppel vaak gevaarlijk dicht bij de drukke verkeersassen rondom het Stadspark rondzwierven, werden deze zwanen begin juli 2015 overgebracht naar het vogelopvangcentrum VOC in Brasschaat. Maar zwanen hebben veel ruimte nodig. Daarop werd het Rivierenhof bereid gevonden om Victorine en Patrick een nieuwe, veilige thuis te geven in Deurne.

Met een mega-populaire Zwarte Liza op de spiegelvijver, een familie witte zwanen ter hoogte van de oostelijke parkzone en twee kunstige zwanen van Mark Dedrie aan het kasteel, adopteert en huisvest het Rivierenhof nu ook Victorine en Patrick. Voortaan mogen zij naar hartenlust dobberen op de visvijvers van het Rivierenhof. Kom je de vijfjarige dieren eens bezoeken? Victorine herken je metéén aan haar gele ring, Patrick draagt een blauwe.