...

Marktrock Bilzen 25.000 bezoekers voor Stan Van Samang, Meuris en Regi

marktrock bilzenMARKTROCK BILZEN 2015 bracht de beste pop, rock en dance. Er was en recordopkomst van 25.000 bezoekers voor Stan Van Samang, Meuris en Regi

Alleen maar tevreden gezichten afgelopen weekend in Bilzen. Met een recordopkomst van 25.000 bezoekers was de derde editie van Marktrock een schot in de roos. Het gratis stadsfestival wordt zo op slechts enkele jaren tijd een vaste waarde in Vlaanderen.

Na festivaldag één was het al meteen duidelijk: de Bilzenaren hebben Marktrock in de armen gesloten. En niet alleen de Bilzenaren want het talrijke publiek kwam van ver buiten de stadsgrenzen. Burgemeester Frieda Brepoels is fier: “Enkele jaren geleden hebben we de stap durven zetten naar iets nieuws. Een stijlbreuk met het verleden is altijd een beetje een risico. Maar we wisten dat we met het label ‘Marktrock’ een sterk merk in huis haalden. Dat we dit resultaat al zo snel zouden bereiken, overtreft echter onze stoutste dromen. De massale opkomst, de geweldige sfeer en vooral de lach op de gezichten van zoveel mensen bewijzen dat deze formule aanslaat en dat dit stadsfestival een prachtige toekomst tegemoet gaat.”

Het muzikale hoogtepunt was ongetwijfeld het optreden van Stan Van Samang op zaterdag. Het was hij die persoonlijk het vuur aan de lont stak van een knallende tweedaagse. Schepen van evenementen Griet Mebis : “Stan is een klasbak en dat bewees hij eens te meer. Bilzen loved him! Maar het succes van deze editie is zonder twijfel de sterke mix van artiesten. Met Emma Bale en Laura Omloop kreeg het jonge talent een kans. Daartegenover stonden rotten in het vak als Jan Leyers en Stijn Meuris. De vrolijke noot kwam dan weer van Guga Baul en Cookies & Cream. En met Regi opnieuw als afsluiter kon Marktrock 2015 zich geen betere finale wensen. Het was bijna magisch.”

Maar hét mooiste moment van het weekend was zonder twijfel de ode van Jan Leyers en Bart Peeters aan Jazz Bilzen. Precies 50 jaar geleden vond op nagenoeg dezelfde plek als Marktrock Bilzen de allereerste editie van de moeder van alle festivals plaats. Reden genoeg voor Leyers om zijn buurman en goede vriend Bart Peeters als muzikale gast mee te nemen naar de plaats waar voor hen de liefde voor muziek begon. Henk Vermeulen van LIVE Entertainment: “Op de zolder van het oude stadhuisje knutselden ze in no time een prachtig nummer in elkaar. De blues bracht Bilzen in verroering als vanouds. Het publiek kon het verrassende duet smaken, dat ondertussen al duizenden keren werd bekeken op de sociale media. Wie weet zit er wel een YouTube-hit in?”

Marktrock Bilzen is méér dan de Markt alleen. Net als de voorbije jaren was het Camille Huysmansplein twee dagen lang hét epicentrum van de betere house- en dancemuziek. Schepen Griet Mebis: “Dit tweede plein is een belangrijk deel van het succes en een duidelijke meerwaarde voor het festival. Hoewel de muziekgenres ver uit elkaar liggen is er een heel mooie wisselwerking tussen de Markt en het Camille Huysmansplein. Bezoekers lopen constant aan en af om de sfeer op beide locaties mee te pikken. Zo krijg je op beide pleinen telkens een erg divers publiek. Heel mooi om zien.”

Marktrock Bilzen 2015 was een drukbezochte editie maar vooral ook een heel veilige editie. Burgemeester Frieda Brepoels: “Er waren dit weekend gelukkig geen noemenswaardige incidenten. Integendeel. Het was opvallend hoe goedgezind en vrolijk het aanwezige publiek was. Mede door de ideale weersomstandigheden was het hele weekend eigenlijk één groot feest. Als burgemeester kan ik daar alleen maar erg trots op zijn. Dat er ook volgend jaar een nieuwe editie van Marktrock Bilzen komt is dan ook niet meer dan logisch.”

En dat is iets waar Henk Vermeulen nu al naar uitkijkt. “De samenwerking met de stad Bilzen loopt geweldig. Ikzelf en alle medewerkers van LIVE Entertainment vinden het elk jaar weer heerlijk om naar dit gezellige stadje af te zakken. Iedereen ontvangt ons met open armen en is bijzonder professioneel. Op 6 en 7 augustus 2016 zal dat ongetwijfeld opnieuw resulteren in een prachtige vierde editie van Marktrock Bilzen. Laat dat feestje maar komen!”