Nacht van de vleermuis

0
865

vleermuisNacht van de vleermuis – Met het ganse gezin er op uit in de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen

Vleermuizen zijn helemaal thuis in het Vrieselhof. In de zomer jagen ze boven de vijvers en tussen de bomen van dit provinciaal groendomein in Oelegem. In de winter slapen vleermuizen in de bomen, bunkers en de nabijgelegen forten.

Reden genoeg om deze mysterieuze dieren van dichterbij te leren kennen! Die kans krijg je tijdens de Nacht van de vleermuis. Op zaterdag 29 augustus 2015 start er om 19u00 en om 19u40 in het kasteel Vrieselhof een interessante presentatie over vleermuizen. Vanaf 20u ga je op vleermuisverkenning doorheen het park. Aan de vijver kun je vleermuizen van dichtbij waarnemen met een batdetector. Er is kinderanimatie en er zijn ook informatiestanden. Wie wil, kan om 21u30 tegen betaling (*) aansluiten voor een bezoek aan het Fort van Oelegem (5 euro p.p.).

Deze boeiende Nacht van de vleermuis wordt georganiseerd door de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) i.s.m. Natuurpunt afdeling Schijnvallei, Regionaal Landschap De Voorkempen en de Bosgroepen Antwerpen Noord en Zuid.

Kom af! Vooraf inschrijven is niet nodig

Deelnemen aan de Nacht van de vleermuis is gratis (* behoudens het facultatief bezoek aan het Fort van Oelegem). Vooraf inschrijven is niet nodig. De Nacht van de vleermuis heeft activiteiten voor volwassenen én voor kinderen. Afspraak op zaterdag 29 augustus 2015 om 19u aan het kasteel Vrieselhof, Schildesteenweg 95 in 2520 Ranst (Oelegem). Dus kom gewoon eens af!