Hinder voor weggebruikers en openbaar vervoer Gent

0
651

Road | Bus De Lijn 23/04/2009Gent, 31 juli 2015 – maandag 3 augustus is het zomerse bouwverlof afgelopen en starten verschillende werven weer op. Weggebruikers moeten rekening houden met nieuwe omleidingen en gebruikers van het openbaar vervoer moeten soms aan een ander perron op- en afstappen.

Kruispunt Galglaan – De Pintelaan – Zwijnaardsesteenweg afgesloten voor verkeer
Maandag 3 augustus starten werkzaamheden aan het kruispunt Galglaan-De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg. Tijdens deze werkzaamheden is het kruispunt afgesloten. Alle handelszaken blijven bereikbaar.

*Autoverkeer van de Zwijnaardsesteenweg (kant Zwijnaarde) richting Krijgslaan of UZ Gent, kan via het kruispunt De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg rijden. Voor wie van de Krijgslaan of UZ Gent komt, geldt hetzelfde.

*Autoverkeer van de De Pintelaan (kant R4) richting centrum of de andere kant van De Pintelaan, moet omrijden via de Oudenaardsesteenweg en de Krijgslaan. Voor wie van het centrum of de De Pintelaan (kant UZ) komt en naar de andere kant van De Pintelaan wil, geldt hetzelfde maar in de omgekeerde richting.

Zwaar vervoer (boven 3,5 ton) is verboden in de Koekoeklaan en de Vrijheidslaan. Bestuurders worden in beide richtingen omgeleid via de Burggravenlaan.

Fietsers van de De Pintelaan (kant R4) richting Gent en UZ Gent moeten omrijden via de Salamanderstraat, Kikvorsstraat en Zwijnaardsesteenweg. Voor fietsers die van Gent of UZ Gent komen, geldt hetzelfde maar in de omgekeerde richting. Verder kunnen fietsers ook via het kruispunt De Pintelaan-Zwijnaardsesteenweg rijden.

De buslijnen 5, N5 en 47 rijden sinds 18 juli opnieuw langs de Zwijnaardsesteenweg in plaats van de Galglaan.
• niet-bediende haltes: UZ-De Pintelaan, tijdelijke halte De Pintelaan, De Deynestraat.
• alternatieve haltes: Rerum Novarumplein, Gestichtstraat.
Deze werkzaamheden kaderen in het project van de tramverlenging tot op het terrein van het UZ Gent.

Zwijnaardebrug: nieuw wegdek
Maandag 3 augustus start de aannemer met het vernieuwen van het wegdek op Zwijnaardebrug. Daardoor worden zowel de brug als de afrit Zwijnaarde vanaf de buitenring van de R4 (naast de autokeuring) afgesloten. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden en hebben een grote impact op de verkeersafwikkeling.