NMBS – extra automaten in station Luchthaven Zaventem

treinNMBS plaatst extra automaten in station Luchthaven Zaventem

Zaventem – De NMBS plaatste 4 extra ticketautomaten in het station Brussel-Nationaal-Luchthaven. Dat blijkt uit de parlementaire vraag van Kamerlid Inez De Coninck (N-VA). Die kaartte de lange wachtrijen aan de NMBS-automaten op de luchthaven aan.

Betaalproblemen toeristen
In het treinstation van de luchthaven van Zaventem vormden er zich lange wachtrijen aan de ticketautomaten. De NMBS erkent het probleem. Ze wijt die wachtrijen aan de vele bagage die reizigers met zich meedragen. Maar daarnaast ervaren vele toeristen problemen bij de aankoop van hun treinticket. Voor internationale toeristen met betaalkaarten zonder chip is het onmogelijk om hun ticket via de automaten te betalen. Die toeristen begrijpen niet altijd wat het probleem is.

Extra ticketautomaten
Kamerlid Inez De Coninck uit Opwijk kaartte de problemen aan in een parlementaire vraag aan de bevoegde minister. Uit het antwoord op die vraag blijkt dat de NMBS het probleem erkent. Het bedrijf gaat de komende dagen affiches plaatsen om toeristen te informeren dat zij enkel kunnen betalen met betaalkaarten met chip. Daarnaast zet de NMBS medewerkers in die de toeristen begeleiden bij het gebruik van de ticketautomaten. Bovendien werden er 4 extra ticketautomaten geplaatst om de wachtrijen te verhelpen. Tot slot gaat men in samenwerking met de leverancier een oplossing zoeken voor de storingen.