...

Dit weekend ruitertornooi op stoeterij Hof Somergem

tornooiRuitertornooi Aalst – Affligemdreef. Dit weekend vindt het eerste van twee landelijke ruitertornooien plaats op stoeterij Hof Somergem in de Affligemdreef.

De Vlaamse ombudsdienst is ingeschakeld om dit te onderzoeken. Dit type ruitertornooien is echter vrijgesteld van vergunningsplicht en kan zonder problemen plaatsvinden, dit oordeelt de Stad Aalst op basis van intern en extern juridisch advies.

Landelijke ruitervereniging Sint-Maartenruiters Kerksken organiseert een ruiter- en ponytornooi op zondag 19 en dinsdag 21 juli 2015 in stoeterij Hof Somergem aan de Affligemdreef 195 in Aalst. Landelijke ruitervereniging Liedekerke organiseert een gelijkaardig tornooi op zondag 26 juli 2015.

De Vlaamse ombudsdienst werd ingeschakeld om dit te onderzoeken. De stad oordeelt echter dat deze evenementen volledig legitiem kunnen plaatsvinden op basis van intern en extern juridisch advies en heeft dit standpunt deze voormiddag toegelicht aan de Vlaamse ombudsdienst.

Aangezien de ruitertornooien activiteiten zijn met een maximale duur van 3 opeenvolgende dagen die tweemaal per jaar op hetzelfde perceel of dezelfde percelen georganiseerd worden, vallen ze onder de uitzondering van de indelingslijst van Vlarem en zijn dus niet vergunningsplichtig. Extern juridisch advies (LDR Advocaten) onderschrijft dit.