Zonnecreme tijdens Gentse Feesten

zonnLM smeert zonnecrème tijdens Gentse Feesten. “Een op twee Oost-Vlamingen jaarlijks verbrand door zon”

Een op de twee Oost-Vlamingen raakt elk jaar verbrand door de zon. En daar wil LM iets aan doen. Tijdens de Gentse Feesten kan iedereen zich gratis insmeren met zonnecrème. “We zijn ons onvoldoende bewust van de risico’s op huidkanker”, zegt Cathy De Waele, algemeen directeur LM Oost-Vlaanderen.

LM vroeg 1.700 Oost-Vlamingen hoe gezond ze leven. Daaruit bleek dat de helft van de ondervraagden zich niet of onvoldoende insmeert. 1 op de 2 raakt dan ook minstens 1 keer per jaar verbrand. Bij de ondervraagden jonger dan 30 jaar liep dat aantal zelfs op tot 80%. “We mogen dat niet negeren,” vindt Cathy De Waele. “Volgens specialisten loopt een vijfde van de Belgen risico op huidkanker. Het is de meest voorkomende kanker in de wereld. En 90 procent ervan kan worden vermeden door je voldoende in te smeren.”

Met de actie wil LM wijzen op de risico’s van huidkanker. Onder andere tijdens de Gentse Feesten. “We doen meer dan waarschuwen. Door zonnecrème aan te bieden, tonen we al meteen het goede voorbeeld. Bezoekers kunnen zich aan onze stand gratis insmeren.” Je vindt de stand aan het LM-kantoor in de Hoogpoort op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 juli. Telkens van 14u tot 20u. Bezoekers krijgen er ook nuttige info over verstandig omgaan met de zon en huidkanker.