...

Die Amigos komen naar Belgie

maigosDie Amigos komen met 3-voudige nummer één hit naar België

De rollercoaster van succes stuwt Die Amigos naar een nieuw hoogtepunt, want deze week staat hun nieuwste album ‘Santiago Blue’ op nummer 1 in de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse charts. Het 6de nummer één album van de broers Bernard en Karl-Heinz Ulrich verkoopt niet alleen als zoete broodjes, het wordt ook op luid applaus en gejuich onthaald door de fans, ook in ons land. Op zaterdag 5 maart concerteren Die Amigos in het Ethias Theater in Hasselt. Wie erbij wil zijn, kan z’n tickets reserveren via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Als je geconcentreerd en lang genoeg met een hamer klopt op een nageltje, dan is de kans groot dat die nagel, na verloop van tijd, stevig gaat vastzitten. Beeldspraak die perfect het doorzettingsvermogen weergeeft van de Duitse broers Ulrich. We zijn 1970, het jaar waarin de 20-jarige Bern en de 22-jarige Karl-Heinz van start gaan met Die Amigos. Onvoorwaardelijk gesteund door hun ouders, verbinden de broers hun muzikale lot aan elkaar. De harmonische samenzang wordt ondersteund met het keyboardspel van Bern en het gitaarwerk van Karl-Heinz. Van meet af aan kiezen Die Amigos voor Duitstalige schlager- en volksmuziek, een genre dat in de jaren ’70 en ’80 stevig het onderspit moet delven tegenover de Engelstalige pop- en rockmuziek. De eerste 16 (!!!) jaar blijft het succes van Die Amigos beperkt tot wat geslaagde optredens in lokale Duitse dorpen en steden. Cruciaal is 1986, het jaar waarin Die Amigos hun eerste cd-single opnemen. Ook al is het succes beperkt, Bern en Karl-Heinz zijn zo overtuigd van hun kunnen, dat ze besluiten om al hun spaarcenten te investeren in een eigen opnamestudio. Drie jaar later verschijnt hun eerste album ‘Liebe und Sehnsucht’. Traag maar gestaag bouwen de broers hun carrière verder uit met hun herkenbare, vertellende Amigos-sound. In 2004 gaan ze met het album ich steh wieder auf over de kaap van de 100.000 verkochte albums. Drie jaar later ontploft het succes helemaal en staan ze met het album ‘Der helle Wahnsinn’ simultaan op nummer 1 in de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse charts.

Wat Bern (64) en Karl-Heinz (66) Ulrich de voorbije 45 jaar gerealiseerd hebben, grenst aan het onwaarschijnlijke: 50 gouden albums, 15 platina albums, 1 keer dubbel platina, De Echo, De Krone der Volksmusick, De Goldenen Tulpe en inmiddels meer dan 7 miljoen (!!!) verkochte albums, verspreid over Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, Canada en België.

Hot

Dat Die Amigos nog steeds héél “hot” zijn bewijzen ze eens te meer met hun nieuwste album ‘Santiago Blue’, dat op 26 juni is verschenen en dat deze week de nummer één positie heeft bereikt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Net als vorig jaar met de release van het album ‘Sommerträume’, scoort de groep een triple nummer één hit.

Voor het duo uit Hessen is het ondertussen al de 6de keer dat ze de hoogste positie bereiken. “We kunnen alleen maar heel dankbaar zijn omdat we zoveel liefde en steun krijgen van onze fans, van het publiek en alle mensen die ons omringen. Het lijkt allemaal evident en vanzelfsprekend, maar dat is het zeker en vast niet. We zijn gelukkig, maar vooral heel dankbaar!”, klinkt het in het Amigos kamp.

Hasselt

Uitbollen en rusten is met 150 optredens en aanwezigheid in alle belangrijke Duitse tv-shows, momenteel niet aan de orde. Integendeel, want met veel ambitie en zeer gemotiveerd verleggen de broers hun muzikale grenzen, wat hen op zaterdag 5 maart naar het Ethias Theater in Hasselt brengt. Benelive Entertainment concertorganisator Kris Bloemen: “In ons land is de Duitse schlager- en volksmuziek nog steeds razend populair. Het genre beleeft hoogdagen. Naast het feit dat Die Amigos bij ons een grote aanhang hebben, kunnen ze ook meeliften op het succes van een Hansi Hinterseer of een Semino Rossi.”

De clip van Santiago Blue – een nummer dat geschreven is door de Nederlandse Gebroeders KO – kan je hier bekijken.

TICKETS EN INFO VIA
Tickets voor het concert van Die Amigos op zaterdag 5 maart in het Ethias Theater, kan je rechtstreeks bestellen via http://www.teleticketservice.com/tts/nl/kalender/muziek/die_amigos of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min)