De grootste graancirkel door kinderen gemaakt

0
531

graancirkelDe grootste graancirkel door kinderen gemaakt verschijnt, als alles volgens plan verloopt, op donderdag 9 juli aanstaande in een graanveld aan de rand van Zierikzee. Dit wereldrecord komt dan op naam te staan van de leerlingen van basisschool Binnen de Veste te Zierikzee.

De graancirkel wordt zo’n 200 bij 200 meter groot en krijgt de vorm van een vlinderachtige verschijning, gebaseerd op de Vitruviusman van Leonardo da Vinci. In het midden van de graancirkel zullen de kinderen een dag later met behulp van kartonnen borden een live-pixelanimatie maken van een kloppend hart. Van de werkzaamheden in het veld wordt een time-lapse gemaakt en de hart-animatie wordt gefilmd, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een hoogwerker, een drone en een helikopter.

De hart-animatie sluit aan bij het goede doel dat aan dit project is gekoppeld. De leerlingen van Binnen de Veste vragen hiermee namelijk aandacht voor Stichting Hartedroom. Door middel van een unieke kaartenverkoopactie hebben de leerlingen geld ingezameld voor deze stichting.

Tijdens de Crop Circle Party op vrijdagavond 10 juli wordt onthuld of het wereldrecord daadwerkelijk is behaald en of de hart-animatie is gelukt. De film wordt vertoond en door burgemeester Rabelink als viral de wereld ingestuurd. Tevens zal het ingezamelde bedrag aan de voorzitter van Stichting Hartedroom worden overhandigd. Omlijst door live-muziek en een dj belooft het een waar spektakel te worden.

Ten slotte is er op zaterdag 11 juli de mogelijkheid om vanaf de locatie van de graancirkel een rondvlucht per helikopter te maken en de graancirkel vanuit de lucht te bekijken.

De voorbereidingen voor dit graancirkelproject zijn al zo’n maand of vijf aan de gang. De initiatiefnemers zijn drie enthousiaste vaders die een blijvende herinnering wilden creëren. Dat doel wordt zeker bereikt, zoveel is wel duidelijk. Onderdeel van de voorbereidingen was het maken van een graancirkelrups, wat spectaculaire beelden heeft opgeleverd. Dit belooft dus heel wat voor als de rups zich op donderdag 9 juli ontpopt tot een prachtige vlinder.