Summerfestival klaar voor een tropisch weekend.

summerfestivalSummerfestival klaar voor een tropisch weekend. Mega Polynesische beachhut Mainstage als eyecatcher! Summercamp al van start !

Antwerpen – 3 juli 2015. Het snelst groeiende dance-festival is klaar voor het tropische weekend! Naar schatting 65 000 bezoekers zakken dit weekend af naar Summerfestival. De eerste campingbezoekers zijn aangekomen op Summercamp. De gigantische Polynesische beachhut als mainstage is de eyecatcher van het festival.

Extra wateraanbod voor de bezoekers!

Polynesische Mainstage als eyecatcher!

Bij het betreden van het festival valt direct de indrukwekkende Polynesische Mainstage op. Een kolossaal bouwwerk van maar liefst 370 ton, 22 meter hoog en 70 meter breed. “ We willen onze bezoekers onderdompelen in onze summervibe-sfeer. Hoe kan je dit beter doen dan met een gigantische Polynesische beachhut als mainstage. Onze DJ’s staan dichter bij het publiek, dat sowieso hierdoor mee zal worden gesleurd in de tropische sfeer. We wilden Hardwell en de andere 150 DJ’s een unieke beleving geven als start van de dance festival-zomer!”, zei woordvoerder Matthias De Caluwe.

Niet alleen Hardwell is van de partij op SUMMERFESTIVAL, ook Nicky Romero, W&W, Blasterjaxx, Dannic, Dyro, Robin Schulz zullen samen met 150 DJ’s het beste van zichzelf geven op de 8 podia. De volledige line up kan je vinden op www.summerfestival.be.

Summercamp gaat van start ! Preventie maatregel met opstart “vooralarm” medisch interventieplan.

Even na 12u deze middag gingen de deuren van Summercamp open. Al vroeg stonden vele enthousiaste kampeerders aan te schuiven. Summercamp ligt dit jaar pal naast het festivalterrein, wat het comfort van de bezoekers aanzienlijk verhoogt. De organisatie herbergt de komende nachten 3 keer 15 000 jongeren. “ Klopt, 3 nachten lang 15 000 jongeren herbergen vergt een goede organisatie. Daarom is er vanavond een pre-party van 21u tot stipt 24u00 in 2 tenten op het festivalterrein. Op die manier willen we de jongeren verwelkomen en op het terrein houden. Rond 17u waren al bijna 85% van de kampeerders ingecheckt. In tegenstelling tot de vorige edities, koos iedereen er dit jaar voor om vroeger naar Antwerpen af te zakken, ook omdat vandaag de vakantie reeds begonnen was.”, aldus Matthias De Caluwe.

Door de hitte hadden een beperkt aantal kampeerders wat last van de warmte. Daarom werd beslist om als preventieve maatregel het “vooralarm” van het medisch interventieplan op te starten. “ Een vooralarm wil zeggen dat er wordt nagegaan wie beschikbaar is als bijkomende hulpverlener van het Rode Kruis. Enerzijds om extra capaciteit te kunnen inzetten als het nodig zou zijn en anderzijds om ook de hulpverleners op het terrein de kans te geven om bij deze hitte meer te kunnen pauzeren en verkoeling op te zoeken. De veiligheid van onze bezoekers en ook medewerkers staat voorop! We willen alles op alles zetten voor een fijn en veilig festivalweekend!, aldus Matthias De Caluwe.

What about water ?

Bovenop de extra maatregelen in het kader van het “hitteplan” van de voorbije dagen en het proefproject van Medibling tesamen met het Rode Kruis maakte de organisatie nog extra maatregelen bekend voor zowel het festival als camping-gedeelte. “Deze maatregelen evalueren we dagelijks op basis van de meteo-voorspellingen die we zeer nauw opvolgen. Ook plaatsen we 2 gigantische vernevelingsinstallaties, die per uur 1000L water sproeien en meerdere XXL shelters voor extra shaduw! Op de camping mocht je al onbeperkt water van buitenaf meebrengen en ook drinkbaar kraantjeswater is verkrijgbaar aan de sanitaire installaties. Op de gezondheid van onze bezoekers staat geen prijs. ”, zei Matthias De Caluwe.
Mobiliteit en toegankelijkheid!

Om de toestroom van festivalgangers in goede banen te leiden, heeft Summerfestival een uitgebreid vervoersplan opgesteld. Dit kwam tot stand door een intense samenwerking met de Federale Wegpolitie, de Verkeerspolitie van Antwerpen, de politie van Zwijndrecht, De Lijn en de NMBS. LET OP: voor de kampeerders is er andere parking voorzien dan voor de niet-kampeerders. Alle info hieromtrent is te vinden op www.summerfestival.be.