Haaltert helpt Nepal: de balans

haaltert help nepalHaaltert helpt Nepal: de balans

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni werd in het centrum van Haaltert een evenement ten voordele van Nepal georganiseerd. Dit evenement kaderde binnen de teambuilding van het gemeente- en OCMW-personeel. Dankzij de inzet van het college van burgemeester en schepenen, de personeelsleden, vele handelaars en vrijwilligers groeide deze benefietactie uit tot een waar succes.

Een kleine twee weken na het evenement kan een eerste balans worden voorgelegd. Radio Pros en tal van artiesten gaven het ganse weekend het beste van zichzelf op het groot podium. De 24 urenloop, de Nepal-wandeling, de pillampentocht, verschillende eet- en drankstandjes, een kinderdorp, verkoop van dozen koeken, zelfgemaakte sjaals en mutsen brachten een flinke duit in het zakje. Zo zal ‘Haaltert help Nepal’ 18.000,00 euro kunnen overmaken ter ondersteuning van de slachtoffers in Nepal. Daarbij komt ook het bedrag van 2.500,00 euro dat reeds werd gestort als uitzonderlijke toelage na een beslissing van de gemeenteraad. In totaal zal dus ongeveer 20.500,00 euro overgemaakt worden ter ondersteuning van de slachtoffers in Nepal.

Voor, tijdens en na de actie kon de gemeente op heel wat steun rekenen. Niet alleen het college van burgemeester en schepenen en de personeelsleden staken hun handen uit de mouwen. Er kon ook gerekend worden op de vele artiesten en sfeermakers, verschillende lokale en niet-lokale handelaars, … om de optredens, het kinderdorp, de eet- en drankstandjes, de prijzenmanden voor de teams, … te verzorgen. Ieder deed zijn of haar duit in het zakje en mede daardoor kon deze actie “Haaltert helpt Nepal” rekenen op een groot succes. Het bestuur wil dan ook iedereen die om op het even welke manier deze benefietactie gemaakt heeft tot wat het uiteindelijk geworden is uitdrukkelijk bedanken.