Monsterjam te gast in Brussel

Image00001
Monsterjam was afgelopen zondag te bewonderen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het spektakel was voorzien om 16u, maar om 15u stond al menige wagen in de file om in Wemmel de ring te verlaten richting Stadion. Van heinde en verre waren ze gekomen om hun helden met de grote trucks aan het werk te zien. de bestuurders van deze monstertrucks zijn allemaal Amerikanen dat kon je merken aan hun artiestennamen. Zo hadden we o.a El Diabolo, Grave Digger, Mohawk Warrior, Max D, Ironman, Spiderman, Scooby Doo, El Toro loco en Blue Thunder (deze laatsten zijn 2 dames)
Image00002
Om 14u begon het spektakel en kon je de zware motoren horen brullen tot ver buiten het stadion. eerst waren er de individuele proeven om ter snelst een bepaald parcours afleggen. dit zorgde alvast voor spektakel en de nodige decibels. Ook de beide dames stonden hun mannetje en boden de heren heel wat weerwerk en legde hen het vuur aan de schenen in deze snelheidsproef.

Daarna was het de beurt aan de inhaalrace beide piloten vertrekken gelijktijdig in de helft van het terrein en proberen mekaar in te halen. een beetje vergelijkbaar zoals een achtervolgingswedstrijd op de fiets gedurende de zesdaagse. de piloot die de andere inhaalt of voor de andere zijn vertrekpunt overschrijdt is de winnaar.
Image00024
Dit zorgde voor nog meer spektakel dan het voorgaande want iedere rijder gaf het beste van zichzelf en schuwde de risico’s niet. En of er risico’s genomen werden, meer dan eens verliep de race fallicant af en belandde een supertruck op zijn dak. die was dan ook onmiddellijk uitgeschakeld, ook een motor die afsloeg betekende onmiddellijke uitschakeling. In beide gevallen kwam er steeds een grote bulldozer aan te pas om de onfortuinlijke truck weg te takelen voor herstelling (zie foto)
Image00008
Maar niet alleen in de monstertrucks stonden de dames mannetje, ook bij de demonstratie van springen van schans naar schans met motoren en daar soms ook nog een salto bij uitvoerden moesten ze geenszins voor de heren onderdoen. Na de motoren was er ook nog een race met quads die ook voor het nodige spektakel zorgde. Sommigen bleven zelfs in mekaar haken of belandden net zoals de grote trucks op hun dak.
Image00044
Omstreeks 18.30u zat het spektakel erop en werd Grave digger met als piloot Jon Zimmer uitgeroepen als grote winnaar van Monsterjam 2015 Brussel. Als we één minpuntje mogen aanhalen misschien volgende keer een beetje meer ingangen voorzien, maar we begrijpen ook dat daarvoor dan ook meer personeel voor nodig is. Wij kijken alvast uit naar de editie 2016 want het is een spektakel dat zeker de moeite loont, wij hopen alvast er terug bij te mogen zijn.

De Winnaar Grave Digger (Jon Zimmer)
Image00071