...

Vegas in het Witte Paard te Blankenberge

Blankenberge

De nieuwe show Vegas 2015 werd gisteren voor de verzamelde pers voorgesteld in het Witte Paard te Blankenberge. Het beloofd weer een spetterend feest te worden. Peter Thyssen en Nele Goossens zijn naast gastheer en -vrouw ook nog diegenen die moeten zorgen voor de nodige humor. Wat voor wie Nele en Peter kent al weet dat ze daar met brio zullen in slagen en menige lach op de toeschouwers hun gezicht zullen toveren.

Voor wie Nele niet of nauwelijks kent zij was onder andere te bewonderen in volgende tv-producties: Witse”, ”Flikken”, ”Oekanda”, “Grappa”, “Sketch up”,” Hotel Eburone” en in “Dobus” als de roze clown Mina. Maar de meesten onder jullie kennen haar zeker als Kelly, de vriendin van Snelle Eddy in “Chris & co”. Vanaf oktober is Nele in theater te zien met haar nieuwe kindervoorstelling “Hoogspanning” en met “De Vaginamonologen” met onder meer Slongs Die van ongs. Kortom een duivel doet al!
Image00015

Moeten we peter Thyssen nog voorstellen? Deze man is ook al een aantal jaren gastheer in het Witte Paard. Hij speelt, schrijft, regisseert
en verleende zijn stem aan verschillende reclamespots en animatiefilms. Peter speelde in theater en musicals o.a. bijfigurentheater Froe Froe, Het Paleis, Zuidpool, Toneelhuis, NTG en Theater Ons (NL), Music Hall, Komedie Compagnie, Studio 100, Samson en Gert…
Image00014
Hij schrijft theaterstukken, waaronder “Haven en Goed” en zijn bekendste: “David en Fons”. Zijn recentste stuk “Bakteurs”,creëerde hij samen met Jan Van Looveren en wordt hernomen in september en oktober 2015. In 2016 zal Peter te zien zijn in “Ooit gewist” dat in het voorjaar 2016 in 50 theaterzalen wordt vertoond. Kortom ook iemand die niet weet wat stilzitten betekent.

Sandrine Van Handenhoven weet met haar stem telkens muziekminnende harten te stelen. Deze veelzijdige artieste heeft de voorbije jaren haar artistieke grenzen verlegd en haar talenten bewezen als rasecht podiumbeest. We leerden Sandrine kennen dankzij haar warme stem, maar ondertussen heeft zij zich ook ontpopt tot een enthousiaste presentatrice.

“De diversiteit in de job die ik doe, dat is wat ik zo leuk vind. Ik voel gewoon ontzettend graag het publiek meegaan in wat ik doe. Als zangeres of als presentatrice probeer ik steeds het publiek te raken.” Naast optredens
in binnen- en buitenland trad ze ook aan als special guest tijdens de uitverkochte concertreeks Wit Licht van Marco Borsato. Na een jaar afwezigheid is deze pittige dame er opnieuw bij.

Als laatste in het rijtje van de dames hebben we Daisy Thys deze dame is meer en meer in theater aan de slag en dit vooral in het EWT in Deurne. Ze speelde er al hoofdrollen in de komedies “Cabardouche” ,” 13 aan tafel” , “De schoonzusters”, “Slisse en Cesar” en “Zo mooi, zo blond” een
muzikale komedie met Nederlandse liedjes uit de tijd van toen!

Voor volgend seizoen staan er daar twee stukken op het programma! “Van kwaad naar erger”, geschreven, geregisseerd en meegespeeld door Jeroen Maes en “de cafékwis”. Bij theater “Uitgezonderd” gaat ze meewerken aan de kinderproductie “Jaak en de Bonenstaak”. Vele televisiekijkers zullen zich haar wellicht nog herinneren van haar rol in thuis.

Iemand die ons gaat proberen te verrassen met vertolkingen uit het repertoire van van Tom Jones is Patrick Onzia. Hij is een man die zo stilaan behoort tot het meubilair van het Witte Paard. Patrick is ook van alle markten thuis, zowel als zanger, entertainer als acteur. Op tv was hij te zien in “Familie” en “3 Mannen onder 1 Dak”. Bij het Echt Antwaarps Teater staat hij al 18 jaar in diverse stukken. Verder was hij als zanger en perfecte aangever betrokken bij de shows van Caals & Van Vooren.

Bij Studio 100 schitterde hij ook nog in “Taxi Taxi,” “Pak de Poen”, de musical “De 3 Biggetjes”, “Robin Hood” en als hoofdpiet bij diverse Sinterklaasshows en de Samsonfilm “Hotel op Stelten”.
De laatste jaren heeft hij als clown Dobus, zowel op tv als op live-entertainmentgebied, veel grappen en grollen uitgehaald.

Hij stond in de laatse K3 show als Koen Kommer in België en Nederland en zal deelnemen aan de winterrevue van Stany Crets te Antwerpen. In de toekomst zal hij zich weer meer gaan toeleggen op zijn zangcarrière, want zijn grote passie blijft uiteraard zingen.

De internationale hoofdact is dit jaar weggelegd voor de man van Angelina, Kom van dat dak af, Alice (who the fuck is Alice?), je wordt ouder papa en nog zo veel meer. De Nederlander Peter Koelewijn mag dit jaar zijn diverse hits loslaten op de toeschouwers van het Witte Paard. En de techniek staat tegenwoordig voor niets meer want via skype konden we met hem praten.
Image00024
Zo konden we vernemen dat hij reeds vroeger gevraagd werd maar dat hij steeds de boot had afgehouden tot hij zelf vond dat hij het nu moest doen. Hij wist ook dat er al diverse internationale sterren op diezelfde buhne hadden gestaan dus keek hij er naar uit om zelf ook eens op het podium van het Witte Paard Blankenberge te mogen staan. Hij had (zo mochten we nog vernemen) er heel veel zin in. Voor ons betekent dat niet meer of minder dan ambiance in de keet.

Vermelden we als laatste artiest Martijn Claes. Na zijn master communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent, ontdekte hij zijn passie voor musical en theater bij het Eindhovense Theaterplan. Voor zijn vertolking van de Blikken man in hun versie van “The Wiz” in 2011, werd hij door De Vrienden van het Parktheater bekroond met de Jong Talent Prijs.

Martijn studeerde Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en liep stage als lid van het ensemble in Stany Crets’ “Assepoester, het tamelijk ware verhaal”. Hij is actief als pianist en schreef muziek voor de musical “Muurvast”. In maart was hij te zien als Jan in “Ons Kent Ons” van Loge 10. Na “Night Fever” 2014 is Martijn ook deze zomer weer van de partij!

Het showballetbestaande uit Enora Oplinus, Stefanie Duc, Jesse Wijnans en Tommy Gryson staat zoals altijd onder de kundige leiding van Gwen Hamerlijnck. Deze dame maakte o.a de choreografie voor de MIA-awards,
“Golden Voices”, “Debby en Nancy’s warme wintershow” en verschillende
evenementen. Met haar eigen company Dance Act verzorgt ze de choreografie voor verschillende evenementen (www.dance-act.com). Sinds 2010 is ze de choreografe van de zomershow in Het Witte Paard Blankenberge.

Het huisorkest van Patrick Desmedt staat zoals steeds borg voor een vlekkeloze begeleiding van de diverse artiesten. Zij zullen niet meer te zien zijn in het midden van het podium op hun naar boven en beneden bewegende podium, doch zullen links en rechts van het vernieuwde podium zitten telkens per drie, wat zeker een meerwaarde zal zijn voor de show.

Vermelden we tenslotte nog dat het volledige podium vernieuwd werd met een ledwand van 60 vierkante meter. deze ledwand werd reeds uitgetest tijdens één van de casino-events ook ingericht door de mensen van het Witte Paard. We zijn er van overtuigd dat deze ledwand een speciale bijdrage zal leveren tot een spetterende show. deze show wordt dit jaar voor de zevende keer in goede banen geleid door regisseur Bruno Van Heystraeten. Hij richtte in 2003 Loge10 theaterproducties op (www.loge10.be) en won de Vlaamse Musicalprijs voor aanstormend talent in 2006.
Image00011
De kostuums zijn van de hand van Elvira Bavinckhove. Elvira werkte o.a. voor zomeropera Alden Biesen, Het Witte Paard in de Zuiderkroon, de opening van het Glazen Huis in Nederland, De zomer van Antwerpen, de zomershows van Caals & Van Vooren, “Aspe”, “Marlène”, “Je bent goudwaard Charly Brown”, “De Drie Biggetjes” …

Momenteel runt ze haar eigen zaak Theatrale Elvira waar ze maatwerk ontwerpt en uitvoert zoals voor Kaatje van Ketnet, de Gentse Feesten, Move dance center jubileumshow, Tomorrowland, White Sensation, kleding voor steltenlopers en evenementen, bruidskleding, “The Voice van Vlaanderen”, “Belgium got talent”, Bellewaerde Halloween show ….
Bezoek zeker ook eens haar website http://www.theatrale-elvira.be
affiche Witte Paard
Praktische info *VEGAS 2015*
Van 17 juli (première) tot en met 7 september 2015 om 20u00
op zondag voorstelling om 15u30
dinsdag – woensdag gesloten
Het Witte Paard
Vissersstraat 53
Blankenberge
Info: 050 41 11 00 of info@witte-paard.be of bezoek de webstek www.witte-paard.be