...

Groepsaankoop groene energie van de provincie Antwerpen

groene energieStart zesde editie groepsaankoop groene energie. Haal groene elektriciteit en/of gas in huis met de groepsaankoop van de provincie Antwerpen

Gisteren heeft gedeputeerde voor energie Inga Verhaert de aftrap gegeven voor de zesde groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen. Vorig jaar gingen 64 000 gezinnen in op het aanbod, goed voor een besparing van gemiddeld 210 euro op de energiefactuur. Met de steeds hogere energieprijzen, is de groepsaankoop van de provincie meer dan ooit de moeite om aan deel te nemen.

Tot en met 6 oktober kan iedereen zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene energie. Gedeputeerde Inga Verhaert: “De groepsaankoop blijft elk jaar een groot succes. Ik ben er van overtuigd dat onze groepsaankoop dit jaar meer dan ooit nodig is en de moeite zal lonen. Het lijkt er immers sterk op dat de energiefactuur van de gezinnen de komende tijd zal stijgen. Met de groepsaankoop van de provincie krijg je echter een jaarcontract dat je een vaste, onveranderlijke prijs voor elektriciteit garandeert.”

De provincie introduceerde de groepsaankoop groene stroom in 2010. Het aantal inschrijvingen stijgt jaar na jaar. Antwerpen gaf als eerste het goede voorbeeld, andere provincies volgden snel. Inga Verhaert: “De groepsaankoop van de provincie Antwerpen heeft het bewezen: een grote groep mensen die samen stroom en gas aankoopt, krijgt scherpe prijzen op de energiemarkt én kan die markt ook echt in gang zetten. En dus willen we ook dit jaar zoveel mogelijk mensen bereiken en hen als één grote, aantrekkelijke klant aanbieden op de energiemarkt.”

Inschrijven? Online, in je gemeentehuis, bibliotheek of in het provinciehuis

Hoewel particulieren steeds de grootste groep uitmaken, kunnen dit jaar ook verenigingen en KMO’s deelnemen. Deelnemers schrijven tot en met 6 oktober vrijblijvend in via de website www.samengaanwegroener.be. Wie geen toegang heeft tot internet kan meestal terecht aan de balie van zijn of haar gemeentebestuur. In september kan je elke donderdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur ook terecht in het provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100 in Antwerpen. Na de online veiling op 7 oktober krijgt elke deelnemer een persoonlijk voorstel. Pas dan moeten deelnemers beslissen of ze al dan niet overstappen naar de winnende energieleverancier.

PRAKTISCHE INFO GROEPSAANKOOP GROENE STROOM

Wanneer:
vrijblijvende inschrijvingsperiode van 1 juli tot en met 6 oktober 2015
veiling: 7 oktober 2015
persoonlijk voorstel: vanaf 19 oktober 2015
acceptatieperiode: van 19 oktober tot 23 november 2015
overstapperiode: van 1 januari tot 1 augustus 2016

Waar:
aan balies van gemeentehuizen en bibliotheken (raadpleeg de openingsuren)
aan het Provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100, Antwerpen (donderdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur).

Waarom kiezen voor groene stroom, surf naar www.groene-stroom.net