Luxejachten, speeltjes van de miljardairs

0
1113

telefactszomer_luxejachtenvanmiljardairs_3Luxejachten, speeltjes van de miljardairs

Ook voor de rijkste mensen ter wereld is het in juli en augustus tijd voor vakantie. En als je enorm veel geld hebt, is er maar één plaats om in de zomer naartoe te trekken: de Franse Riviera. De kust ligt er van Saint-Tropez tot in Monaco vol met de grootste en meest exclusieve superjachten. Telefacts Zomer trekt de deuren van deze drijvende paleizen open in de reportage van donderdag 2 juli 2015.

Peperdure paleizen zijn het, niet alleen in de aankoop. “Een superjacht kost al snel tussen de 35 en 70 miljoen euro”, zeggen experts. En dan ben je nog niet aan het varen. “Een jacht verbruikt al snel 1.500 liter brandstof per uur. Met een volle tank van 40.000 euro kunnen we ongeveer 7 uur varen”, laat een kapitein vallen.

Voor de rijksten ter wereld is dat echter allemaal geen probleem. Zij willen geen ‘standaardjacht’. Ze laten hun boot op maat maken, helemaal volgens hun eigen wensen. “Ik heb ooit een vrouw gehad die een pony op haar boot wou. Ze stelde voor om achteraan op de boot een ronddraaiende weide te bouwen”, vertelt ontwerper Tim Heywood. Zijn nieuwste creatie is een boot van 66 meter lang en drie verdiepingen hoog.

vtm

En als de miljardairs het even beu zijn op hun boot, gaan ze naar hun buitenverblijf aan land. “De Cote d’Azur is een van de meest gewilde en dus ook duurste regio’s ter wereld”, zegt Alexander Kraft, multimiljonair en immomakelaar voor de superrijken. Kraft toont een prachtig Venetiaans paleis in de heuvels boven Cannes: een immens landgoed met tennisveld, verschillende zwembaden en zicht op de Middellandse Zee. Met een vraagprijs van 95 miljoen euro is dit paleis helaas enkel weggelegd voor de allerrijksten.

Luxejachten, speeltjes van de miljardairs: op donderdag 2 juli 2015 om 22.10 in Telefacts Zomer bij VTM.