Ongeval op E40 in Erpe-Mere

0
908

autoOngeval op E40 in Erpe-Mere

Autosnelweg afgesloten richting kust, verkeer richting kust afgeleid via Aalst Vanmorgen om 5.30 uur reden een bestelwagen en een vrachtwagen op elkaar in op de E40, 400 meter voor de afrit van Erpe-Mere. De bestelwagen belandde op de middenberm en de cabine van de vrachtwagen kwam terecht op het rijvak richting kust.

De autosnelweg is afgesloten ter hoogte van afrit Aalst wegens reinigingswerken. Momenteel wordt de mazout die op de snelweg terechtkwam opgekuist.

Alle verkeer wordt via de secundaire wegen door Aalst richting Gent geleid. De opruimwerken zullen nog tot 14 uur duren.

Ook de oprit van de E40 in Aalst richting kust is afgesloten. Wegens de hitte werd de pre alarmfase afgekondigd. De civiele bescherming en het Rode Kruis delen water uit vóór het op- en afrittencomplex van Aalst richting Gent en aan kruispunt Siesegemlaan – Boudewijnlaan.

De dienst Noodplanning Stad Aalst, burgemeester D’Haese en Veerle Vermeir van de Lokale Politie zijn eveneens ter plaatse.

Einde Update

Op- en afritten autosnelweg opnieuw open
Update: de op- en afritten van de E40 in Aalst richting Gent zijn opnieuw open. De opruimwerken waren klaar om 14.45 uur. In tussentijd werd al het verkeer komende van de E40 omgeleid via Aalst. Op dit moment is het nog steeds aanschuiven op de secundaire wegen in Aalst.

Vanmorgen om 5.30 uur reden een bestelwagen en een vrachtwagen op elkaar in op de E40, 400 meter voor de afrit van Erpe-Mere. De bestelwagen belandde op de middenberm en de cabine van de vrachtwagen kwam terecht op het rijvak richting kust. De vrachtwagen vatte bovendien vuur en liet een mazoutspoor achter. De takel- en opruimwerken zijn nu achter de rug en de snelweg is
opnieuw open.

11 000 liter water
Wegens de hitte werd de pre alarmfase afgekondigd. De civiele bescherming en het Rode Kruis deelden water uit vóór het op- en afrittencomplex van Aalst richting Gent en aan het kruispunt Siesegemlaan – Boudewijnlaan. In totaal werd maar liefst 11 000 liter water bedeeld.