Art nouveau en Art deco te voet of op de fiets

brusselOntdek de Brusselse Art nouveau en Art deco te voet of op de fiets!

In oktober vindt de 8e editie van de Biënnale Art nouveau en Art Deco plaats. Een twintigtal gebouwen in Brussel stelt voor de gelegenheid zijn deuren open voor een publiek dat heel nieuwsgierig is naar hun architecturale geschiedenis!

De Biënnale Art nouveau en Art Déco biedt ook een unieke kans om binnen te treden in bewoonde huizen of om typische plaatsen in een ander daglicht te ontdekken. Maar het plaatst eerst en vooral de rijkdom en diversiteit van de architectuur van 1893 tot het einde van het interbellum op een ludieke manier in de kijker. Privéwoningen, feest- en ontmoetingsplaatsen, winkels, culturele ruimtes of cafés en brasserieën … Dit jaar is initiatiefnemer van het project Voir et Dire Bruxelles aanwezig op verschillende private en publieke plaatsen teneinde deze twee belangrijke architecturale stijlen in Brussel in de verf te zetten.

In oktober 2015 wordt elk weekend een twintigtal plaatsen voorgesteld aan het publiek. De bezoeken zijn ingedeeld per wijk en worden aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. Aan de hand van rondleidingen te voet, met de fiets of met een bus worden de verschillende facetten van de Art nouveau en Art deco in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorgesteld.

Op het programma van deze editie 2015 staan zowel vaste waarden als exclusieve nieuwigheden, alsook de tweede beurs met Art nouveau- en Art deco-objecten, die wordt gehouden in een Schaarbeeks schoolcomplex van de hand van Henri Jacobs. Er worden voor het eerst ook verschillende privéwoningen opengesteld voor het publiek. En u kunt een uniek bezoek brengen aan een reeks gebouwen die in het teken staan van ontspanning. Kortom, genoeg dus om de architecturale pareltjes van Brussel met een heel ander oog te ontdekken!

Praktische info:
Biënnale Art nouveau en Art Deco
Elk weekend van oktober 2015

Plaatsen enkel te bezichtigen na reservatie.
Reserveren kan vanaf 8 september via de website www.biennale-art-nouveau.be

Informatieloket Biënnale Art nouveau en Art Deco (geen reservaties)
BIP (Brussels Info Place), Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel
Openingsuren:
• in september, van donderdag tot zaterdag van 12u tot 17u
• in oktober, op donderdag en vrijdag van 12u tot 17u, op zaterdag en zondag van 10u tot 17u

Tarieven:
Global pass (4 weekends): 60 €
Pass 1 weekend: 25 €
Hôtel Solvay: Pass + 25 €
Hôtel Max Hallet: Pass + 15 €
Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar