Hevig verzet tegen Yulin-Dog Meat Festival

de hondenmaffiaHevig verzet tegen Yulin-Dog Meat Festival

In een brief aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders klagen N-VA-parlementsleden Yoleen Van Camp en Hendrik Vuye de barbaarse behandeling van honden en katten aan tijdens het Chinese Dog Meat Festival. Ze vragen minister Reynders hierover dringend contact op te nemen met de Chinese ambassadeur.

Vandaag 22 juni wordt de zonnewende in het Chinese Yulin op een bijzonder wrede manier gevierd. Op het jaarlijkse Yulin Summer Solstice Lychee & Dog Meat Festival worden ongeveer 10.000 honden in vreselijke omstandigheden doodgeslagen en gekookt. Ook katten worden het slachtoffer van deze wreedheden. Eigenlijk gaat het hier om martelpraktijken toegepast op dieren, vaak ook om gestolen huisdieren.

Het volstaat de woorden ‘Yulin festival’ te googelen om geconfronteerd te worden met de meest weerzinwekkende beelden. De internationale gemeenschap reageert tegen deze wreedheden. Een Amerikaanse petitie heeft meer dan 1.000.000 handtekeningen verzameld. Op twitter is een actie aan de gang onder de hashtag #StopYulin2015.

N-VA-Kamerleden Yoleen Van Camp en Hendrik Vuye verzoeken minister van Buitenlandse Zaken Reynders om contact op te nemen met de Chinese ambassadeur. Zij hebben vandaag een brief gericht aan minister Reynders.

Yoleen Van Camp: “Dergelijke barbaarse wreedheden waarbij honden op wrede wijze worden doodgeknuppeld, zijn onaanvaardbaar. De N-VA is een partij met een hart voor dieren en wij kunnen dit niet laten gebeuren. Met ons schrijven nemen we onze verantwoordelijkheid op als volksvertegenwoordigers.”

Fractievoorzitter Hendrik Vuye vindt dat België en de internationale gemeenschap niet afzijdig mogen blijven. “Het bewust toebrengen van zoveel dierenleed mogen we niet dulden. Minister Reynders moet dit dan ook duidelijk meedelen aan de Chinese ambassadeur. Dit stuit alle Vlamingen tegen de borst. We moeten dit dan ook luidop durven te zeggen.”

Van Camp en Vuye zijn niet aan hun proefstuk toe. In februari 2015 werd op hun initiatief het dieronvriendelijke foie gras geschrapt van het menu van het federaal parlement.