...

Man overleeft in bos dankzij 4G-netwerk

gsmMan overleeft 1 week in bos dankzij 4G-netwerk van BASE

Kan je overleven met enkel je smartphone en het 4G-netwerk van BASE? Mobile provider BASE deed de test en dropte één man, Gideon, een week lang in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het resultaat van zijn avontuur is te zien in een heuse web serie van vijf volwaardige afleveringen. Vanaf 23 juni eveneens op nationale televisie.

We worden er ’s morgens door gewekt. We lezen er het nieuws op tijdens onze metro-rit naar het werk, we gebruiken het als GPS als we de weg kwijt zijn, we kunnen er onze verwarming thuis van op afstand mee bedienen,… En nog zoveel meer. De smartphone wordt steeds belangrijker en is de derde arm geworden van de meeste Belgen. BASE is ervan overtuigd dat die evolutie zich de komende jaren nog meer zal doorzetten en dat de smartphone steeds meer functionaliteiten zal krijgen. Daarom lanceerde BASE op 12 april haar nieuwe slogan ‘Go mobile’.

Kan je vandaag overleven met enkel je smartphone en het netwerk van BASE? We denken het wel. Daarom besloten we de proef op de som te nemen… en dropten we één persoon, Gideon, een week lang in het Nationaal Park Hoge Kempen… met enkel zijn telefoon en 4G.

BACK TO BASE
Het resultaat van zijn avontuur is te zien in een heuse web-serie van vijf afleveringen: ‘Back to BASE’. Tijdens de eerste aflevering blijkt snel dat overleven met enkel een smartphone op het eerste zicht goed lijkt mee te vallen. Welke paddenstoelen zijn eetbaar? Hoe bouw je een slaapplaats? Hoe maak je een vuurtje? Voor alles vond Gideon wel een applicatie of een YouTube tutorial.

DRONE MET PIZZA
Maar er waren ook moeilijkere momenten. Om de verveling tegen te gaan kon Gideon muziek luisteren, spelletjes spelen en dagelijks eens bellen met zijn beste vriend en zijn mama. Tegen de angst vind je dan weer geen apps. De eerste dag al had hij af te rekenen met een tekenbeet en moest hij noodgedwongen een tekentang vragen aan de crew. De eenzame nachten waren onaangenaam, ook al brandde er een virtueel haardvuurtje op zijn smartphone.

“Het meest verlossende moment was een drone die een pizza kwam droppen. Het meest penibele moment was een ontmoeting met een wolf.” vertelt Gideon.

De trailer van Back to BASE is vanaf vandaag te zien op nationale televisie, en op Gomobile.be. De episodes zullen vanaf 22 juni online te zien zijn, en vanaf 23 juni eveneens op nationale televisie (RTL & Discovery Channel).