Nederlandse Jettie Pallettie brengt ode aan Will Tura

logo boep
Ook Hollands feestfenomeen Jettie Pallettie
brengt ode aan Will Tura

Niet enkel in Vlaanderen wordt hulde gebracht aan Will Tura naar aanleiding van diens 75ste verjaardag, ook een niet meteen alledaags Hollands feestfenomeen pakt uit met een – weliswaar in geheel eigen stijl – verrassend persoonlijk eerbetoon! Jettie Pallettie, de “Koningin van de kroegen” en “Fetisj van iedere feesttent” in De Lage Landen, keerde voor haar nieuwe single terug naar haar kinderjaren.

‘Hopeloos’ van Will Tura was toen ook in Nederland een grote hit en een liedje dat Jettie als klein meisje al prachtig vond en uit volle borst meezong. Ze stak dit van oorsprong droevige verhaal in een typisch Jettie Pallettie jasje, met natuurlijk de vrolijke noot die haar zo eigen is, maar vooral met heel veel respect voor de Keizer van het Vlaamse Lied. Jettie trok voor de opname van de videoclip naar het zo goed als compleet verlaten Vlaamse polderdorpje Doel.

“Toen we aan het nadenken waren over een geschikte locatie voor de videoclip, dacht ik meteen aan Doel”, zo zegt Jettie Pallettie. “Ik kom heel vaak in Vlaanderen, ken de historie achter Doel dus vrij goed en toen we er rondliepen maakte het ook een enorme indruk op mij. Het is een prachtig dorpje, waar men van de éne op de andere dag eigenlijk het leven uit heeft weggenomen…en zo voelt het daar ook aan.

Ik sprak er tijdens de opnames ook met een paar mensen die er nog steeds wonen en die vonden het best leuk dat er nog eens iets gebeurde. Het dorpje Doel heeft eigenlijk geen doel meer, wat de situatie voor de mensen daar jammer genoeg wat “hopeloos” maakt, maar ik heb hen toch vrolijk zien lachen toen ze me daar zagen rondlopen in m’n pakje!”, besluit Jettie.

Met ‘Hopeloos’ heeft Jettie Pallettie alleszins weer een heerlijke meezinger te pakken waarop duchtig gefeest zal worden in De Lage Landen! ‘Hopeloos’ van Jettie Pallettie is verkrijgbaar via iTunes!

Jettie Palettie