Gewapende overval op winkel CAMI te Elsene

overvalGewapende overval op winkel CAMI te Elsene

Op verzoek van het Parket van Brussel vraagt de politie ons volgend opsporingsbericht te verspreiden: Op maandag 24 maart 2014 rond 18.00 uur werd een gewapende overval gepleegd op de winkel CAMI in de Universiteitslaan in Elsene.

Omstreeks 10.40 ‘s ochtends, kwam een persoon de omgeving verkennen. Hij veinsde een telefoongesprek en liet uitschijnen dat hij geïnteresseerd was om een product aan te kopen.

Op het einde van de dag, iets voor 18u, kwam de 1ste dader de winkel binnen. Hij ging aan de toonbank staan en gaf zich uit voor een klant. Zijn kompaan kwam er bij staan en ook hij deed zich voor als een potentiële klant. Onmiddellijk bedreigden de daders de twee winkelbedienden met een wapen, knevelden hen en plunderden de winkel. Ze leegden de volledige stock en namen alles mee in zakken.

Tijdens de overval werden zij meerdere malen gestoord door klanten die meenden dat de winkel open was.

Vervolgens namen ze de uitstalramen onder handen. Dat het alarm afging, scheen hen niet te deren. Meer nog, ze wisten hoe ze het alarm dienden te neutraliseren.

De aanzienlijke buit werd in een witte camionette Mercedes Sprinter ingeladen.

De 1ste dader is van Noord-Afrikaanse afkomst en 25 à 35 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een baard en een draagt een bril met rode montuur. Op het moment van de feiten droeg hij een geruit hemd in rood, wit en zwart; een zwarte jas waarvan de binnenkant van de kraag rood was en een petje.

De 2de dader is ook van Noord-Afrikaanse afkomst en 25 à 35 jaar oud. Hij is 1m80 lang en mager gebouwd. Hij droeg een lichtblauwe jeansbroek, een zwarte jas met kap, een zwart petje en zwarte schoenen met witte zolen.

Als u deze personen kent of u bent getuige van de feiten, dan vragen de speurders contact op te nemen via het gratis telefoonnummer 0800/30.30.0

Een filmfragment van deze feiten is beschikbaar op www.politie.be, onder de rubriek ‘Onbekende verdachten’.

U kan uw tips ook sturen naar [email protected]