Inbreuken tegen dierenwelzijn in slachthuis in Zele

yoleen vReactie n.a.v. inbreuken tegen dierenwelzijn in slachthuis in Zele

Dierenwelzijn prioriteit op alle niveaus. N-VA-parlementsleden Yoleen Van Camp en Jelle Engelbosch zijn verbijsterd over de recente varkensmishandeling met een heftruck in een slachthuis in Zele. VTM toonde de beelden in haar middagjournaal van 09 juni. Dit bewijst opnieuw dat dierenwelzijn op alle niveaus prioriteit moet zijn.

Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch reageert verbijsterd op het zien van de beelden. “Onbegrijpelijk dat dit anno 2015 nog kan. Ik besef dat dit een uitzondering is, maar we moeten echt doorduwen om dergelijke wanpraktijken uit de wereld te helpen.” Kamerlid Yoleen Van Camp zal Minister Borsus ondervragen over deze situatie. “Dit valt onder bevoegdheid van het FAVV, dat instaat voor de controles van dit slachthuis. Minister Borsus moet nu snel ingrijpen want een grondige controle is nodig, zo blijkt.”

Beide parlementsleden geloven sterk dat de burger dit dierenleed niet langer pikt. “Dit filmpje bewijst dat we op de goede weg zijn. Steeds meer mensen beseffen dat dierenmishandeling onaanvaardbaar is, mede dankzij dierenwelzijnsorganisaties zoals Gaia. Dierenmishandeling moet op alle niveaus bestreden worden. Enkel zo kunnen we een einde maken aan dit barbaars gedrag”, zo spreekt Engelbosch.