Lekkernijentocht toont Heldergem op zijn mooist

heldergemVijfde lekkernijentocht toont Heldergem op z’n mooist

Komende zaterdag gaat in Haaltert voor de vijfde keer de populaire lekkernijentocht door. Op 13 juni worden de wandelliefhebbers vanaf 13.30 uur aan het Heldergems ontmoetingscentrum verwacht om de mooiste hoekjes van deze deelgemeente te ontdekken en onderweg te smullen van allerlei lekkere verrassingen.

De Haaltertse milieudienst en de ‘Kringloopkrachten’ (de vroegere compostmeesters) organiseren voor het vijfde jaar op rij hun welgesmaakte lekkernijentocht. En dat is letterlijk te nemen want op meerdere tussenstops worden de deelnemers getrakteerd op allerlei lekkernijen. De wandeling is net geen 10 km lang en brengt je op de meest verrassende plekjes van deze meest landelijke deelgemeente van Haaltert. Het traject is geschikt voor iedereen en er is een aparte route voor rolwagens en buggy’s, die wel alle tussenstops aandoet.

En er is een wedstrijd: je kennis van kringlooptuinieren, gras- en snoeihoutbeheer, thuiscomposteren, voedselverlies enz. wordt bij elk tussenpunt getest. Al wandelend heb je alvast veel tijd om na te denken over het juiste antwoord op de vragen.

Deelnemen is gratis, vertrekken kan op zaterdag 13 juni tussen 13.30 en 14.30 uur aan HOC ‘De Fransman’, Heldergemstraat 136 in Heldergem. Het HOC blijft ondanks de werken doorlopend goed bereikbaar.

Een kaartje en een GPS-bestand van het traject zijn te vinden op de gemeentelijke website www.haaltert.be en blijven ook na deze wandeling online beschikbaar.