...

Haaltert sluit meimaand met Dag Van Het Park feestelijk af

dagvanhetparkHaaltert sluit meimaand met Dag Van Het Park feestelijk af

Morgen, zondag 31 mei 2015 vormt het Warandepark van Haaltert opnieuw het groene kader voor al wie een zalig buitendagje wil beleven en gratis wil genieten van een gevarieerd programma met animatie, expo en andere activiteiten.

Animatie en expo
De dag begint traditioneel om 11.30 uur met een picknick in het park. Om 13 uur geeft burgemeester Veerle Baeyens officieel het startschot voor de festiviteiten. Verspreid in het park vind je een springkasteel, workshops , een heuse dansvloer en standjes van een tiental verenigingen. In de bib kan je luisteren naar verhalen met het ‘Kamishibai’ verteltheater en meedoen met een knutselworkshop. Er is een oldtimertreffen rond de kerk, het WOII-museum zet zijn deuren open en er is een tentoonstelling met kunstwerkjes van kinderen in het Warandegebouw.
Op het groot podium zijn er doorlopend optredens van dansgroepen, koren en muziekbands met als afsluiter om 19 uur een optreden van ‘The Young Dreamers’, een coverband uit Geraardsbergen.

Tuttenboom
Om 13.15 uur huldigt OCMW-voorzitter Gina Verbestel aan de achterkant van het Warandegebouw een tuttenboom in. Zij zal hierin worden bijgestaan door de enige echte tuttenfee die de kindjes heel lief zal uitnodigen om hun tutje in de boom te hangen. Om de pijn van het scheiden te verzachten, krijgen ze een schattig cadeautje. Ook nadien blijft de boom de ideale plaats om definitief afscheid te nemen van het zo gekoesterde tutje.

Nieuwe wandelkaart
Om 14 uur wordt de volledig herwerkte wandelkaart “Haaltert anders bekeken” plechtig voorgesteld. Ter promotie is een verrassende wandeling van 4 km in en rond de dorpskom van Haaltert uitgestippeld. De kaart kwam tot stand uit een samenwerking van het gemeentebestuur van Haaltert met vzw De Streekspiegel en een werkgroep van begeesterde wandelaars en streekkenners. De 8 wandelingen die worden beschreven zijn tussen de 3 en 10 km lang en qua afstand en moeilijkheidsgraad ideale gezinsuitstappen. Voor de meeste routes is ook een verkortingstraject voorzien. Er is geen bewegwijzering maar de overzichtelijke kaart en een duidelijke routebeschrijving brengen de wandelaar veilig en feilloos doorheen de meest verrassende hoekjes van alle deelgemeenten. Nadien is de kaart te koop tegen 2,50 euro op de 2 toeristische infopunten.

Prijsuitreiking
Om 17.30 uur reikt schepen van feestelijkheden Laurent Volckaert de hoofdprijs uit van de campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ die de inwoners gedurende de maand mei ertoe moest aanzetten om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen. De winnaar krijgt een gloednieuwe fiets.