Thomas uit Familie heeft terug tijd voor theatervoorstellingen

thomas familieNierziekte wordt Thomas fataal in Familie. Thomas uit Familie heeft terug tijd voor eigen theatervoorstellingen

De hulp van zijn broer Simon (Braam Verreth) kwam te laat: Thomas Van den Bossche (Pieter Verelst) is in Familie bezweken aan de gevolgen van zijn nieraandoening. De broers hadden elkaar nog maar net teruggevonden na een jarenlange ruzie, maar tijd om hun schade in te halen krijgen ze niet. Thomas werd geveld door complicaties en overleed in een bijzonder emotionele aflevering van Familie op maandag 25 mei 2015. Met de dood van zijn personage Thomas is ook voor acteur Pieter Verelst na bijna één jaar een einde gekomen aan zijn rol in Familie.

“Mijn rol in Familie was sowieso beperkt in tijd”, zegt Pieter Verelst. “Onlangs won ik de jury- en persoonlijkheidsprijs op het GSCF Cabaretfestival in Nederland en ik wil me nu graag focussen op mijn eigen theatervoorstellingen. Dat geeft me de mogelijkheid om rond te toeren in Nederland en België, waardoor er geen tijd meer is voor Familie. Maar ik heb bijzonder genoten van mijn tijd op de set bij Familie. Ikzelf en vermoedelijk ook de kijkers zullen Thomas missen.”

De komst van Thomas kwam in de vorige seizoensfinale van Familie als een grote verrassing: van de ene dag op de andere had pater familias Jan (Jef De Smedt) er een kleinzoon bij die ook nog eens een relatie begon met zijn andere kleindochter Hanne (Margot Hallemans). Thomas’ hart bleek echter bij Stefanie Coppens (Jasmijn Van Hoof) te liggen. De twee stapten enkele weken geleden stiekem in het huwelijksbootje, maar hun geluk is van korte duur. Hoe gaat Stefanie om met het verlies van haar grote liefde? Hoe reageert de familie op Thomas’ dood? En hoe moet het nu verder met Simon?