...

Agenda – De Wetterse Topdagen zijn er weer

wetterenHou 20 en 21 juni zeker vrij, want dan zijn de Wetterse Topdagen er weer! In het centrum van Wetteren is weer van alles te beleven met optredens, straattheater, braderie en heel veel ambiance.

De Topdagen starten dit jaar al op vrijdag 19 juni met optredens van o.a. de Jamarja’s en coverband Tante Carla. Place to be is de tent op de Markt, vanaf 20 uur.

Op zaterdag 20 juni lokken de centrumstraten het volk met braderie, aantrekkelijke koopjes, sfeervolle standen, straattheater, kinderanimatie, muziek, gezellige terrasjes en zeer veel amusement. De braderie begint dit jaar al om 10 uur. Een gloednieuwe activiteit is ‘De Sportstraat’. Sportverenigingen zorgen voor sportinitiatie en workshops.

Op de Markt zorgen elf garages voor een indrukwekkende autoshow vanaf 14 uur.

’s Avonds kan je op de Markt volledig uit de bol gaan op de Summer Party. Vanaf 21 uur kan je fuiven met top-dj’s en een surprise act.
Op zondag 21 juni is het programma opnieuw meer dan goed gevuld. De meeste activiteiten van zaterdag kennen hun vervolg op zondag. Opnieuw dus zeer gezellige en sfeervolle centrumstraten vanaf 14 uur.

Op zondagnamiddag loopt de Markt vol voor de grote Vlaamse Vedettenparade. Maar liefst zestien verschillende topartiesten, waaronder Robby Longo, Danny Fabry, The Sunsets en Andrei Lugovski passeren vanaf 14.30 uur de revue. Margriet Hermans verzorgt de presentatie.

Na de Vedettenparade geeft David Vandyck er om 18.45 uur een lap op met een spetterend optreden. De Markt wordt te klein voor zo veel Wetterse ambiance.

Meer info: Toerisme Wetteren, Markt 23, 9230 Wetteren, T 09 366 31 04, toerisme@wetteren.be, www.wetteren.be.

PROGRAMMA MARKT
ZATERDAG 20 JUNI

Van 14 tot 19 uur: Grote autoshow met 15 automerken

Garage Badisco Toyota
Garage Beurms Hyundai
Garage De Rocker Fiat – Alfa Romeo – Lancia
Autocenter De Keukeleire Peugeot
Autocenter KIGA Kia
Garage Opel Willy Opel
Garage Romein BMW
Autobedrijf Ost Honda – Volvo (Volvo erkend hersteller)
Garage Verdonck Citroën
Garage Rogiers Mercedes
Garage VLB Cars Ligier – Microcar (auto’s zonder rijbewijs)

Gedeeltelijk overdekt – gratis toegang

Het heemkundig museum Jan Broeckaert (Markt 1, ingang via Kerkstraat) kan je tijdens de Topdagen gratis bezoeken van 14 tot 18 uur, zowel op zaterdag als zondag.

 PROGRAMMA MARKT
ZONDAG 21 JUNI
VLAAMSE VEDETTENPARADE

Van 15 tot 18 uur: Vlaamse Vedettenparade

Presentatie Margriet Hermans

Eveline Cannoot
Maarten Cox
Amaryllis Temmerman
Micha Marah
Margriet Hermans
Tony Oyen
Danny Fabry
Eric Flanders
Wim Leys
Celien
Robby Longo (The Voice van Vlaanderen 2012)
Andrei Lugovski
Kurt Crabbé
Ive Rénaarts
Kurt & Ive & The Sunsets
David Vandyck

Optreden van David Vandyck op zondag 21 juni

Na de Vedettenparade geeft David Vandyck er om 18.45 uur een lap op met een spetterend optreden. Sinds 2011 heeft David de ene hit na de andere gescoord. Hits als ‘Met heel mijn hart’ en ‘Wat een wonder’ belanden telkens hoog in de Vlaamse hitparades. Hij is één van de meest talentvolle zangers van de nieuwe generatie.

Op 26 juni verschijnt zijn album ‘David Vandyck zingt Will Tura’. Speciaal voor de Wetterse fans zal hij minstens twee liedjes brengen van zijn nieuwe album.

De Markt wordt te klein voor zo veel Wetterse ambiance.

Streekproducten op de Markt op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni

Voor de allereerste keer kan je op de Markt genieten van streekproducten. Zowel stokerij Rubbens als brouwerij Kadee stellen er hun gamma voor. Jeneverstokerij Rubbens verrast je met hun pittige jenevers, lekkere fruitjenevers en verrassende aperitieven. Brouwerij Kadee heeft in korte tijd hun nieuwe bier op de Wetterse wereldkaart gezet. ‘Kd’ is een fris biertje van 6,2 graden met een zacht kruidige smaak, een lichte citrustoets en een stevige, bittere afdronk.
“DE SPORTSTRAAT” IN DE KORTE BERGSTRAAT
ZATERDAG 20 JUNI & ZONDAG 21 JUNI

‘De Sportstraat’ is een gloednieuwe activiteit tijdens de Topdagen. Sportverenigingen zorgen voor sportinitiatie en workshops. In de Korte Bergstraat kan je je volledig uitleven in het voetbal, schaken, tennis, volleybal en nog veel meer. De sportraad en de sportdienst van Wetteren zijn ook present met een leuke stand.

Deelnemende sportverenigingen:

− Badmintonclub De Losse Flodder: promo voor de Badminmaraton (www.badminmaraton.be)
− Minivoetbalclub MiniDuivels (www.miniduivels.be): voetbalinitiatie en penalty’s
− Schaakvereniging De Wetterse Vrijpion (dewettersevrijpion.be):
• Demonstratie schaken met klok: voor oud en jong.
• Lesgeven op demonstratiebord voor kinderen vanaf 7 jaar.
• Oplossen schaakproblemen.
− Tennisclub Standaard Wetteren (www.tcstandaardwetteren.be): tennisinitiatie
− Voetbalclub KVVE Massemen (www.kvvemassemen.be): voetbalanimatie
− Voetbalclub KFC Edeboys (fcedeboys.be): voetbalanimatie
− Volleybalclub WD Wetteren (facebook.com/WdWetteren): actief met de volleybal
− Volleybalclub Real Dames Wetteren (realwetteren.weebly.com): demonstratie volleybal

PROGRAMMA STATIONSSTRAAT
ZATERDAG 20 JUNI & ZONDAG 21 JUNI

De Topdagen zijn twee dagen braderie in de Stationsstraat met heel wat sfeervolle animatie. Sven Roelants verrast op stelten met zijn nieuwe act. Cirqumstancia haalt zijn zotste steltacts boven. Mister Marino deelt geschenkjes uit aan de bezoekers van de Stationsstraat. Facteur d’Amour versiert alle dames. De grimeurs staan ondertussen klaar voor de allerkleinsten. Live muziek de ganse namiddag en gezellige terrasjes maken het feest compleet.

PROGRAMMA HOENDERSTRAAT
ZATERDAG 20 JUNI & ZONDAG 21 JUNI

Tijdens de Topdagen kan je in de Hoenderstraat koopjes doen, zowel in de winkels als op straat, want de Hoenderstraat is voor het derde jaar op rij de locatie voor een gezellige rommelmarkt. Zaterdag begint de rommelmarkt al om 10 uur. Zondag kan je snuisteren vanaf 14 uur.

Alle activiteiten, animaties en attracties zijn gratis.  
PROGRAMMA ZESHOEK
ZATERDAG 20 JUNI & ZONDAG 21 JUNI

Op de Zeshoek kan je terecht voor een kinderrommelmarkt op zaterdagnamiddag en de wekelijkse rommelmarkt op zondagnamiddag. Je kan er ook genieten op het terras van de Zeshoek of je laten verrassen door de handelaars in de Kerkstraat, de Molenstraat en de Hekkerstraat.

Zaterdag vertrekt de Wetterse Topdagenrit in café ’t Geheim (Molenstraat 41). Vanaf 8 uur kan je individueel fietsen (35 of 50 km). Om 14 uur vertrekt een begeleide fietstocht van 35 km, voor recreatieve fietsers en gezinnen. Inschrijven in café ’t Geheim op de dag zelf.

PROGRAMMA FLORIMOND LEIRENSSTRAAT
ZATERDAG 20 JUNI & ZONDAG 21 JUNI

Natuurlijk is het ook braderie in de Florimond Leirensstraat. Je kan er terecht voor unieke koopjes, gezellige terrasjes en een pak originele standen.

PROGRAMMA WEGVOERINGSTRAAT
ZATERDAG 20 JUNI

Op zaterdag kan je je uitleven in de Groene Straat van ACW/ACV/CM. Zij organiseren originele doe-spelletjes en infostanden voor alle leeftijden.

PARKEREN IN WETTEREN TIJDENS DE TOPDAGEN

In Wetteren zijn er verschillende gratis parkings, vlak bij het centrum. Parkeren op de parking Scheldekaai (achter de kerk) is niet mogelijk, maar je kan nog gratis parkeren o.a. aan de Tragelweg en op de stationsparking. De winkelstraten zijn zaterdag verkeers- en parkeervrij vanaf 9.30 uur, zondag vanaf 12 uur. Op maandagvoormiddag 22 juni zullen sommige winkelstraten nog eventjes parkeervrij blijven. Van zodra de straat gekuist is, zal het parkeerverbod uit dienst worden gesteld.