...

Zulte – Fien De Vrieze een boekenwurm bij uitstek

fienZulte – Fien De Vrieze een boekenwurm bij uitstek

Vorig week vond in de bibliotheek van Zulte een ontmoetingsdag plaats voor de deelnemers aan het afgelopen leesjaar van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, kortweg KJV. Eén van de 82 lezers die het hele traject tot een goed einde brachten was Fien De Vriese uit de Beekstraat in Zulte.

Fien kreeg een speciale vermelding en een groot applaus van alle deelnemers

Reden? Zij leest al sinds de 3e kleuterklas mee met de Kinder- en Jeugdjury. Uiteraard las mama Katrien De Meyer de boeken toen voor.
Nu zit Fien in het 4e middelbaar. Dat betekent dat ze vanaf volgend jaar niet meer kan meelezen want de Kinder- en Jeugdjury richt zich op 4- tot 16-jarigen.

Fien bewaart goede herinneringen aan haar juryjaren en ze geeft voor de gelegenheid haar top drie van favoriete boeken prijs.
1) ‘Saeculum’ van Ursula Poznanski
2) De reeks van Monika Feth (met daarin ‘De aardbeienplukker’, ‘De schaduwganger’, ‘De meisjesschilder’ en ‘De schervenverzamelaar’)
3) ‘Herinneringen aan een denkbeeldig vriendje’ van Matthew Dicks

Wie graag volgend schooljaar meeleest met de Kinder- en Jeugdjury kan dat nu al melden (bibliotheek@zulte.be). Je krijgt dan een seintje bij de start van het nieuwe leesjaar.