Braam Verreth speelt broer van Thomas in Familie

braamBraam Verreth speelt broer van Thomas in Familie

De Familie-fans zitten al enkele dagen op het puntje van hun stoel: het leven van Thomas Van den Bossche (Pieter Verelst) hangt aan een zijden draadje. De kleinzoon van Jan (Jef De Smedt) is drager van een ernstige nierziekte, die zich nu in zijn lichaam manifesteert. En dat nu hij net in het huwelijksbootje is gestapt met zijn grote liefde Stefanie (Jasmijn Van Hoof). Thomas heeft dringend een niertransplantatie nodig, maar de tijd dringt.

Zijn lot ligt misschien wel in de handen van Simon, Thomas’ broer en een rol die vanaf dinsdag 19 mei 2015 vertolkt wordt door nieuwkomer Braam Verreth. De band tussen beide broers is echter jaren geleden compleet verbroken, nadat hun ouders allebei om het leven kwamen. Thomas heeft nooit een woord gerept over Simon en ook Jan (Jef De Smedt) wist tot voor kort niets af van het bestaan van zijn andere kleinzoon. Kan Simon Thomas helpen? En vooral: wíl hij dat?

“Thomas en Simon lijken erg veel op elkaar”, kan Braam Verreth al verklappen. “Niet zozeer fysiek, maar vooral qua karakter. Simon is erg ambitieus en studeert aan de business school in Gent. Door enkele gebeurtenissen in het verleden heeft hij het contact met zijn broer helemaal verbroken. Wat er zich toen allemaal heeft afgespeeld, is aan de kijker om te ontdekken. Ik vind het alleszins een bijzonder interessant personage om te vertolken. Simon zal sowieso stof doen opwaaien in Familie-land (lacht).” Vanaf dinsdag 19 mei 2015, elke werkdag om 19.55 in Familie