Finalisten van de zesde Brouwland Biercompetitie zijn bekend

bierlandDe druk is van de fles: de finalisten van de zesde Brouwland Biercompetitie zijn bekend! Van de in totaal 152 ingeleverde brouwsels zijn na grondig proeven en testen door de keurders uiteindelijk tien finalisten uitverkoren om mee te doen aan de spannende finale.

De namen van de finalisten werden op 8 mei bekendgemaakt, nu is het op naar de laatste rechte lijn richting finale. Op 23 mei zal de deskundige en professionele jury (bestaande uit Sofie Vanrafelghem, Dirk De Kelver, Luc De Raedemaeker, Fiona De Lange, Dominik Maldoner, Yannick De Cocqueau, Jan Rumes en Hilaire Spreuwers) in de gebouwen van Brouwland in Beverlo (Korspelsesteenweg 86, 3581 Beverlo) de laatste tien kroonkurken van de fles trekken, proeven en testen, en de uiteindelijke winnaar bekendmaken. Welk team sleept dit jaar de hoofdprijs van 500 liter van zijn eigen bier in de wacht, gebrouwen door een ambachtelijke brouwerij? Wie ziet dus ook zijn of haar bier drie maanden lang te koop staan in de rekken van supermarkt Delhaize? Kom op 23 mei naar de finale van de Brouwland Biercompetitie om dit spannende moment zelf mee te maken en de teams te leren kennen. De bekendmaking van de winnaars is voorzien rond 17 uur, de finale zelf start om 15 uur. Presentator van dienst is opnieuw Peter Van Asbroeck die de finale in goede banen zal leiden.
Facebook event van de finale: https://www.facebook.com/events/1611566729120612/.

En de finalisten zijn …

Tien teams mogen met hun zelf gebrouwen gerstenat naar de finale. In de categorie Beste Hobbybier der Lage Landen zijn dat: Brouwerij Den Druppel, Triton, Krisis brouwers, Legia, Tomax Brewery en in de categorie Beste Studentenbier der Lage Landen: Brewgineers, The Wild Brewers, De Goedheilige Mannen, Bob De Brouwer en het Collège Saint François d’Assise.
Veel succes aan alle brouwers en dat het beste bier moge winnen!

Etikettenwedstrijd

Op 15 mei gaat ook de Facebook etikettenwedstrijd van start die loopt tot 22 mei. Tijdens de opendeurdagen zullen de tien etiketten van de finalisten tentoongesteld worden. Facebook: https://www.facebook.com/mijnbier.

Een bruisend programma
Op 23, 24 en 25 mei vinden van 10 tot 18 uur ook de opendeurdagen van Brouwland in Beverlo plaats (Korspelsesteenweg 86, 3581 Beverlo). Een unieke kans om kennis te maken met het uitgebreide gamma van Brouwland voor hobbybrouwers en wijn-, sap- en likeurmakers. Maar daarnaast pakken de opendeurdagen ook uit met een boeiend programma leerrijke lezingen over specifieke aspecten van het brouwen, wijn, sap of likeur maken, met speciale promoties en proeverijen van eerlijke en heerlijke streekproducten, met demonstraties en degustaties.
Deze vorige winnaars zullen trouwens ook van de partij zijn op de opendeurdagen: Inglorious Brew Stars (bier: Inglorious Quad, Beste Hobbybier 2014) en de Lustige Brouwers (bier: Eden Quadrupel, Beste Studentenbier 2013). En als toemaatje kunnen bezoekers aan de opendeurdagen ook proeven van hun bekroonde bieren: Eden Quadrupel en Inglorious Quad.

Brouwland: waar bierbrouwers thuis zijn …
De firma Brouwland in Beverlo bestaat al meer dan veertig jaar en heeft een sterke reputatie opgebouwd als de meest gespecialiseerde leverancier in Europa van ingrediënten en uitrusting voor het zelf maken van bier, wijn en likeur. Je kunt er terecht voor het kleinste waterslot tot de grootste brouwketel, zowel voor hoogwaardige basisstoffen als de bekende Beierse Weyermann (bio)mouten tot de populaire Belgische Brewferm kits voor hobbybrouwers. Alles om jouw bier net dat tikkeltje meer te geven!

Meer info vind je op: https://www.brouwland.com/nl en voor alle informatie over de Brouwland Biercompetitie, surf naar: www.mijnbier.be.