...

Democup 2015 gewonnen door Skippies Bierbeek

kampioenschapBeker van België – Democup 2015 gewonnen door Skippies Bierbeek – Zilver voor Siluskip Zele en Brons voor Sportac Deinze – BRSF Vlaanderen vzw

Hét kampioenschap van de Rope Skipping, de BEKER van BELGIË. Dit kampioenschap sloot een sportief jaar af van kampioenschappen op Belgische bodem.

Maar liefst 32 teams hebben het onderste uit de kan gehaald om door te stoten tot de finale. De finalisten, 10 teams, raasden op een gecontroleerde manier door naar een podiumplaats. Het niveau was wereldtop zoals we van deze Belgische teams gewoon zijn. Het is wonderbaarlijk hoe elk jaar opnieuw de coaches met vernieuwende choreografie op de proppen komen en Rope Skipping niet enkel tot een sportief niveau brengen maar net dat ietsje meer waar ook show en dans in verweven zit.

Met één woord: spektakel. Dat was wat de bezoekers, supporters en sympathisanten te zien kregen. Spektakel van het hoogste niveau. Alle facetten van Rope Skipping kwamen hier aan bod.

BRSF Vlaanderen vzw organiseerde dit kampioenschap i.s.m. Moving Baasrode. Het Sint-Gillis sportcentrum zat nokvol. De supporters lieten zich voluit gaan.

Skippies Demo A van de club Skippies Bierbeek won de Beker van België. Een welverdiende prijs waar een jaar naartoe gewerkt werd.
Zilver ging naar Siluskip Bronze van de club Siluskip XL Rope & Dance uit Zele.
Zeer opmerkelijk was het Brons dat weggelegd was voor Sportac demo Yellow van de club Sportac ’86 uit Deinze.

Ook het publiek kon een favoriet kiezen, de publieksprijs ging naar Skippies Demo A uit Bierbeek, die ook de winnaar is van dit BK. Het publiek is deelt dus de keuze van de jury.

De sportieve cup, de beker voor de meeste sportieve prestaties gedurende het volledige sportjaar, ging naar de club Recrean Skippers vzw uit Oudenaarde.

Nu de Democup achter de rug is zullen de Red Ropes Belgium zich concentreren op het Europese Kampioenschap dat komende zomer zal plaats vinden in Duitsland.