Vrouwen onder de 45 zoeken een oudere minnaar

beenMeer dan de helft van de vrouwen onder de 45 is op zoek naar een oudere minnaar

Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat vreemdgaande vrouwen onder de 45 jaar op zoek zijn naar een minnaar die ouder is dan zij, terwijl vrouwen van 45 jaar en ouder de voorkeur geven aan een minnaar van maximaal tien jaar jonger.

Het onderzoek, uitgevoerd door Victoria Milan – een datingsite voor getrouwde of gebonden mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje – vroeg 5000 vreemdgaande vrouwen uit 22 landen wat de leeftijd van hun ‘ideale’ minnaar is en waarom.

36% van de vrouwen die ouder is dan 45 zegt dat ze liever een minnaar hebben die 6 tot 10 jaar jonger is dan zij – een behoorlijk leeftijdsverschil – gevolgd door 22%, die de voorkeur geeft aan 1 tot 5 jaar jonger. Slechts 20% van de onderzochte deelnemers zou eerder een ouder iemand kiezen.

Jongere mannen zijn beter in bed, omdat ze seksueel actiever zijn – een prioriteit voor een derde van de vrouwen die ouder zijn dan 45. 41% van deze vrouwen zei dat het beste van een jongere minnaar is, dat zij zelf de controle in de relatie hebben.

Daarentegen geven vrouwen die jonger zijn dan 45 de voorkeur aan een oudere man – 32% daarvan zegt dat ze liever een leeftijdsverschil hebben tussen de 1 en 5 jaar; 23% zegt dat hun ideale minnaar tussen de 6 en 10 jaar ouder moet zijn. Volgens deze vrouwen zijn oudere minnaars seksueel meer ervaren, zorgen ze voor zichzelf en zien ze er beter uit naarmate ze ouder worden.

Slechts 10% van de ondervraagde vrouwen onder de 45 jaar oud beweert dat leeftijd niet uitmaakt.

Volgens oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, tonen de onderzoeksresultaten aan dat vrouwen zelfverzekerder worden naarmate ze ouder zijn en dat ze precies weten wat ze willen.

“Vrouwen van 45 jaar en ouder vertelden ons dat de reden dat ze een jongere minnaar willen is omdat ze zo meer controle over de relatie hebben, en ze seksueel beter bevredigd worden door jongere mannen. Als vrouwen ouder worden, krijgen ze meer zelfvertrouwen – ze weten wat ze willen en ze weten precies hoe ze het moeten krijgen,” aldus de heer Vedal.