Nieuwe fase aan Dorpsplein start 18 mei

Op 18 mei start de tweede fase (2A) van de werken aan het Dorpsplein in Sint-Martens-Bodegem. Dan worden de kruispunten van de Bodegemstraat met de Schepdaalstraat en de Kerkberg aangepakt. Tot eind augustus is er daardoor geen verkeer mogelijk op dat gedeelte van de straat.
Image00001
Niet alleen het Dorpsplein wordt immers onder handen genomen, ook de hele omgeving krijgt een opknapbeurt. Zo zal de riolering vernieuwd worden, de voetpaden heraangelegd en worden de kruispunten aangepast zodat de omgeving veiliger wordt. In de toekomst zal aan het Dorpsplein immers een zone 30 gelden.

Omleidingen
Door de werken zal er geen verkeer mogelijk zijn op het kruispunt Bodegemstraat – Kerkberg – Schepdaalstraat tot eind augustus. Doorgaand verkeer tussen Ternat en Dilbeek zal worden omgeleid vanaf het Dorpsplein via de Schepdaalstraat, Wijngaardstraat, Jan De Trochstraat, Ninoofsesteenweg en omgekeerd. Over het Dorpsplein zal er wel een verbinding in beide richtingen zijn tussen de Schepdaalstraat, Ternatstraat en Molenstraat.

Afschaffen eenrichting
In het centrum van Bodegem zal het eenrichtingsverkeer op de Kerkberg en in de Sint Martinusstraat het gedeelte ter hoogte van basisschool Klavertje Vier opgeheven worden. Op die manier blijven de woningen en de school vlot bereikbaar.

Invoeren eenrichting
Anderzijds zal er eenrichtingsverkeer worden ingesteld in het gedeelte van de Wolsemstraat van de Sint-Martinusstraat tot aan Solleveld. Je zal er enkel in die richting kunnen rijden. Ook zal er eenrichtingsverkeer gelden in de Sint Martinusstraat van de Neerstraat tot de Kerkberg.
Image00002
Dat moet het risico op ongevallen in de omgeving van het kruispunt van de Wolsemstraat met de Sint Martinusstraat uit te sluiten.
Buiten de feitelijke werfzone zullen alle woningen, bedrijven en handelszaken bereikbaar zijn mits respecteren van de omleidingen. Zo worden de plannen omtrent de verfraaiïng van het dorpsplein van Sint-Martens-Bodegem na 50 jaar eindelijk uitgevoerd.
Image00004
De circulatieplannen zijn via mail verkrijgbaar op eenvoudige vraag aan [email protected]