Lindsay & Jan Smit lanceren duetsingle

Vanaf nu is de langverwachte duetsingle ‘Duizend en één nacht’ van Lindsay & Jan Smit te koop via iTunes. Speciaal voor Vlaanderen wist Lindsay de populaire volkszanger Jan Smit te strikken als auteur/componist en duetpartner. Voor Lindsay is deze single meteen ook de voorbode van haar 6de album, dat deze zomer verschijnt. Met het duet onderstrepen beide artiesten niet alleen hun jarenlange vriendschap, ze nemen bovendien een stevige optie op de koppositie in de hitparades.

Nagenieten, dat is was Lindsay doet wanneer ze het heeft over haar nieuwe single ‘Duizend en één nacht’. Drie weken geleden trok de zangeres naar Nederland, om in aanwezigheid van Jan Smit haar nieuwste duetsingle op te nemen. Lindsay: “Ik volg Jan z’n muzikale carrière al vanaf het prille begin. Zijn eerste single ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ was gelijktijdig een succes in Nederland en in Vlaanderen, met als gevolg dat ik Jan als collega al op jonge leeftijd heb ontmoet, wanneer hij bij ons kwam optreden.

Mijn respect en waardering voor Jan is doorheen de jaren alleen maar gegroeid, net als onze oprechte vriendschapsband. Een paar maanden geleden heb ik bij Jan eens gepolst of hij het toevallig niet zag zitten om een liedje te schrijven voor mijn nieuwe album dat deze zomer uitkomt. Amper een paar dagen later, zat de demo van ‘Duizend en één nacht’ in mijn mailbox. Jan heeft het als duet geschreven en ik ben erg blij dat we het ook in die vorm hebben opgenomen.”
20150409_artiest_lindsay-300x259
Net als Lindsay, is Jan erg enthousiast over de samenwerking. “Ik schrijf niet zomaar liedjes voor anderen. Voor mij moet er vooraf een klik zijn, een soort van muzikale chemie zeg maar. Bij Lindsay is dat helemaal het geval. Ik ken haar al erg lang als artieste en daarnaast heb ik ook een grote waardering voor haar naast het podium.

Met plezier heb ik voor haar een liedje geschreven, dat bij mij van in het begin aanvoelde als een authentiek duet. Het mooie aan ‘Duizend en één nacht’ is dat Lindsay en ik teruggaan naar onze muzikale roots, naar de basis van de muziek waarmee het voor ons beiden ook begonnen is. Een warm, meezingbaar, volks duet is misschien wel de beste omschrijving voor het liedje”, zegt Jan Smit enthousiast.

Samenwerking

Wat muzikale samenwerkingen betreft, hebben zowel Lindsay als Jan Smit een stevige succesreputatie opgebouwd in Vlaanderen. Zo scoorde Lindsay al twee keer met ‘We nemen elkaar zoals we zijn’ en ‘Kom in mijn armen’, aan de zijde van Christoff. Jan scoorde – samen met De Romeo’s – drie jaar geleden een nummer één hit met ‘Zingen, lachen, dansen’. Als auteur/componist schreef hij ook liedjes voor Sasha & Davy en De Romeo’s, die vorige zomer nog een nummer één hit scoorden met zijn nummer ‘Deze is voor Julia’.

Ondanks deze successen, onderstrepen beide artiesten nog eens het unieke karakter van hun samenwerking, die veel verder gaat dan alleen maar deze duetsingle. Lindsay: “Ik ben heel vereerd dat het de allereerste keer is dat Jan een duet opneemt met een Vlaamse zangeres. Ik kan je inmiddels ook verklappen dat Jan de titelsong heeft geschreven van mijn nieuw album. We hebben trouwens nog gemeenschappelijke plannen, maar voorlopig is het nog iets te vroeg om daarover al meer te onthullen”, zegt de zangeres mysterieus.

Als verlengstuk van de single ‘Duizend en één nacht’ hebben Lindsay & Jan Smit ook een videoclip ingeblikt die je aanstaande donderdag 30 april om 20.00 uur voor het eerst kan ontdekken op anne en MENT TV.
Linsey en Jan Smit
Jan Smit is over een paar weken ook te gast in Koken Met De Sterren, het succesvolle culinaire programma van Lindsay en meester-kok Mario Holtzem.
De single ‘Duizend en één nacht’ van Lindsay & Jan Smit kan je vanaf heden kopen via iTunes.

https://itunes.apple.com/nl/album/duizend-en-een-nacht-single/id987877563?ign-mpt=uo%3D2