...

Oppositie Haaltert verlaat de gemeenteraad

haaltertOppositie Haaltert verlaat de gemeenteraad

Ex-Burgemeester Roger Coppens ( CL-VLD) is niet te spreken over zijn opvolgster. Op de gemeenteraad van maandag 27/04 werd een gemeenteraadslid van de Cd&v de mond gesnoerd. “Blijkbaar is informatieve vragen stellen nu ook al uit den boze!” zegt Roger Coppens. Oppositiepartijen CL VLD en CD&V verlieten gezamenlijk de gemeenteraad. Er werd ons geheel onterecht en zonder gefundeerde uitleg, tussenkomst geweigerd door burgemeester Veerle Baeyens bij de behandeling van een agendapunt zegt Roger Coppen.

“Het basisrecht om als democratisch verkozen gemeenteraadslid het woord te nemen werd ons opnieuw ontzegd. Na het zoveelste voorval verliet de voltallige oppositie de gemeenteraad. Genoeg is genoeg… dictatuur is een woord dat beter past bij de huidige gang van zaken.”

CL-VLD was en is een partij van open communicatie. Iedereen is welkom voor een constructieve samenwerking, maar op deze dictatoriale manier wordt het ons wel erg moeilijk gemaakt… We zullen ons dan ook beraden dewelke de volgende stappen zijn. Op deze manier is het voor ons en de collega’s onwerkbaar zegt Roger Coppens ( CL-VLD).