Jan Jambon kent nu ook Haaltert

janbonMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kwam op uitnodiging van de N-va afdeling Haaltert op 23/4/2015 langs om een woordje uitleg te geven over het binnenlands beleid. Hij sprak met volle overtuiging over de voorbije zes maand als federaal minister van binnenlandse zaken.

Terrorismebestrijding, het optimaliseren en investeren in efficiënte politiediensten kwam uitgebreid aan bod. Het veiligheidsgevoel en de veiligheid van alle burgers garanderen blijft een van de belangrijkste doelstellingen in zijn beleid zei hij tijdens zijn deze gespreksavond.

Tijdens het bezoek van Jan Jambon demonstreerden de politiediensten hun efficiëntie aan de Aldi (Stationsstraat). Een grote wegversperring dwong meerdere bestuurders richting privéparking Aldi voor een controle. Aan materiaal geen gebrek.

Het was een gezellige avond voor al wie interesse had in het binnenlands beleid! Vragen werden niet uit de weg gegaan. De problematiek van de Syriëstrijders alsook het gebrek aan materiaal en manschappen bij de politiediensten kwamen uitvoering aan bod. Na de voorstelling was er de mogelijkheid gerichte vragen te stellen aan de vicepremier Jan Jambon. Met veel kennis van zaken werden de vragen prachtig beantwoord. Jambon was zelfzeker van zijn antwoorden en liet zich zeker niet uit zijn lood slaan.

Burgemeester Veerle Baeyens en de N-va afdeling Haaltert was heel tevreden met de grote opkomst. Zelfs de buren uit Aalst, zoals Jong N-VA Aalst, Sarah Smeyers en Mia De Brouwer waren afgezakt naar deze gespreksavond.