Rode Kruiszelfklevers gaan vlot van de hand

Image00002
Vandaag om 15u ging de jaarlijkse zelfkleveractie van Het Rode Kruis Vlaanderen van start. Mensen die na 15u op de baan waren met de wagen konden er niet naast kijken. Bijna in ieder dorp met verkeerslichten zag men één of meerdere Rode Kruisvrijwilligers de zelfklevers aan de man brengen. soms tot ergernis van sommige bestuurders die halsstarrig de ramen dicht hielden wat zoveel betekende als geen interesse.

Het Rode Kruis van Dilbeek deed zoals steeds mee aan de actie en vatte post aan het kruispunt van de Ninoofse steenweg en de Baron De Vironlaan aan het tankstation Q8. Een tweede deel vrijwilligers namen het kruispunt van de Elzenstraat met de Dansaertlaan, in Dilbeek beter bekend als het kruispunt van de vriendt voor hun rekening.

Ook de bezoekers van de Colruyt ontsnapten niet aan de zelfklevers want ook daar was een vrijwilliger op post. Tenslotte namen ook nog twee vrijwilligers plaats op de parking van de kleine Carrefour en AVEVE gelegen op de Ninoofse Steenweg achter het tankstation Esso Express. De zelfklevers gingen vlot van de hand en dit succes zal ook wel liggen aan het feit dat het figuurtje Wicky De Viking dit jaar de zelfklever opvrolijkt.
Image00003
Omstreeks 19u werd de actie voor deze eerste verkoopdag gestopt en wisselden meer dan 500 zelfklevers van eigenaar, een onverhoopt succes. Voor mensen die nog niet in de gelegenheid waren een zelfklever aan te kopen die krijgen zeker de volgende dagen nog de kans. een zelfklever kost slechts 5€ en gaat integraal naar de kas van de plaatselijke afdeling. In Dilbeek zal de opbrengst aangewend worden voor materiaal dat gebruikt wordt in de hulpdienst. Het Rode Kruis helpt U, helpt U het Rode Kruis?
Wicky De Viking